zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont doneert ruim 1 miljoen aan medische verbruiksartikelen

lees ook ...

Kolonel Kioe A Sen: veel geld en goudsmokkel uit Suriname

Kolonel Werner Kioe A Sen wil strijden tegen staatsvaluta en goud verlies. "Er wordt veel geld en goud weggesluisd naar het buitenland, onder de radar" zegt kolonel Kioe A Sen, de waarnemend bevelh...

Het moederbedrijf van Newmont in Denver in samenwerking met project “Cure” ondersteunt medische zorg in landen waar Newmont opereert. Vier containers werden toegewezen aan Suriname. De eerste twee containers gaan naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Mungra Medisch Centrum en het ‘s Lands Hospitaal. De twee andere containers zijn bestemd voor het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, het Psychiatrisch Centrum Suriname, het Streekziekenhuis Atjoni en de Medische Zending.

“Schade in de gezondheidszorg kun je niet calculeren in een bedrag, maar je kunt de schade wel berekenen aan de infrastructuur, de verbruiksartikelen, medicamenten en medisch apparatuur.”  Dit zei de minister van Volksgezondheid toen hij vrijdag dankbaar de containers  medische verbruiksartikelen in ontvangst nam, door tussenkomst van Haukes Construction. De containers zijn gevuld met bedden, verband, medisch apparatuur en verbruiksartikelen. De spullen zijn bestemd voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Mungra Medisch Centrum en het ‘s Lands Hospitaal.

Cure opereert wereldwijd in ontwikkelingslanden, en heeft grote bedragen gedoneerd om de pandemie te bestrijden. “Het is een vorm van maatschappelijk ondernemen, waarmee wordt geprobeerd gebieden en organisaties die hulp in de zorg nodig hebben te helpen”, aldus Shirley Sowma-Sumter, directeur externe relaties van Newmont Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont doneert ruim 1 miljoen aan medische verbruiksartikelen