donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
2
(2)

Nepnieuws over Suriname op sociale media weerlegd door presidentieel team

lees ook ...

Momenteel circuleert er op sociale media een foto van Prime Minister Mia Mottley van Barbados, vergezeld van een verontrustende tekst over Suriname. Het communicatieteam van president Chandrikapersad Santokhi benadrukt echter dat het betreffende bericht volledig gebaseerd is op onwaarheden en duidelijk als ‘fake news’ moet worden bestempeld.

Cherlique Lilienthal, de woordvoerder van de president, uit zijn bezorgdheid over de impact van dergelijke misleidende informatie op de samenleving tijdens een gesprek met de Communicatiedienst Suriname. Hij roept op tot waakzaamheid en moedigt het publiek aan om kritisch te zijn bij het consumeren van informatie op sociale media. Lilienthal onderstreept het belang van zelf fact-checks uitvoeren en het raadplegen van betrouwbare nieuwsbronnen om misleiding te voorkomen. Hij benadrukt dat het vermogen om nepnieuws te onderscheiden van feitelijke informatie de samenleving minder vatbaar maakt voor politieke manipulatie.

De regering van Suriname blijft zich inzetten voor een verbeterde communicatie met de samenleving en verbindt zich ertoe openheid en transparantie te waarborgen. De officiële kanalen staan altijd klaar om juiste en betrouwbare informatie te verstrekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNepnieuws over Suriname op sociale media weerlegd door presidentieel team