Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nep-medewerker Nederlandse ambassade opgesloten voor oplichting

Geplaatst

op

Een man die zich voor deed als medewerker van de Nederlandse ambassade in Suriname is vorige week gearresteerd op verdenking van oplichting.

De politie van het ressort Santodorp kreeg afgelopen zaterdag melding van een ruzie op het ressort. Een man zou ruzie hebben met de oplichter omdat hij zich voordeed als medewerker van de Nederlandse ambassade. De benadeelde zou 4000 SRD hebben betaald aan een man die ervoor zou zorgen voor een visum. Hij zou hiervoor contact opnemen met een vriend die volgens zijn zeggen bij de Nederlandse ambassade zou werken.

Omdat de man geen visum kreeg ging hij verhaal halen bij de man aan wie hij 4000 SRD had betaald die op zijn beurt weer verhaal ging halen bij de medewerker van de Nederlandse ambassade. Beide mannen kwamen er toen achter dat ze zouden zijn opgelicht door de man die zich voordeed als Nep medewerker van de Nederlandse ambassade waardoor er ruzie ontstond.

De mannen deden aangifte bij de politie waarna de oplichter werd gearresteerd.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen