zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Negen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld

lees ook ...

Jeugdraad Suriname zet zich in voor klimaatbewustzijn en gez...

In het kader van het project ‘De betrokkenheid van de Jeugdraad Suriname bij klimaatverandering en gezondheid gerelateerde activiteiten’, hebben leden van de Jeugdraad Suriname op zaterdag 18 mei 2024...

Negen assistent-luchtverkeersleiders zijn vrijdag jongstleden bevorderd tot volwaardige luchtverkeersleiders. Deze medewerkers worden nog drie maanden on the job getraind. Zij hebben vijf jaar lang gediend als assistent. Het tekort is hiermee enigszins opgeheven. Een cursus is in september 2023 gestart om dit probleem op te lossen.

De directeur van Transport op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, Estrea Noordzee deelde mee dat er nu twee groepen getraind worden tot assistent-luchtverkeersleider.

Een aantal van 80 verkeersleiders is nodig om de dienst normaal te draaien. Momenteel zijn er minder dan veertig medewerkers, die deze functie bekleden. De vliegvelden van de Johan Adolf Pengel Airport en Zorg en Hoop  moeten hiermee werken. Het betekent dat luchtverkeersleiders soms twee shiften na elkaar moeten draaien wanneer een collega bijvoorbeeld ziek is.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNegen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld