woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
5
(1)

Negatieve Covid-19-test verplicht bij oversteek naar Guyana

lees ook ...

Regering stopt vluchten Haiti na vermaning (inter)nationale ...

De regering van Suriname heeft laten weten dat er vanuit de Internationale gemeenschap schriftelijk ernstige bezorgdheid is geuit over vliegtuigen met Haitianen die hier geregeld landen. Notabene midd...

Wie vanaf 12 december via de Moleson Creek-haven van Suriname naar Guyana reist, moet een negatieve Covid-19-test kunnen aantonen, die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst. Deze personen hoeven dan niet in quarantaine. Als blijkt dat de test ouder is dan 72 uur, dan moet er bij aankomst in het land opnieuw een test worden gedaan. Dit zei de Guyanese minister van Volksgezondheid, Frank Anthony tijdens een Covid-19-update.

Er is samengewerkt met zijn collega van Volksgezondheid in Suriname, Amar Ramadhin, om tot overeenstemming te komen voorafgaand aan de heropening van de veerdienst. De bedoeling is dat de richtlijnen gesynchroniseerd zijn. Momenteel worden de discussies afgerond, zegt de bewindsman. Ondertussen zullen passagiers die naar Suriname reizen, ook een negatieve test moeten overleggen en 14 dagen in quarantaine moeten.

De veerdienst, het belangrijkste transport tussen de buurlanden, werd op 14 maart stopgezet als gevolg van de Covid-19-pandemie en mechanische problemen waarmee de Canawaima-veerboot werd geconfronteerd. De M.B Sandaka zal worden gebruikt als vervangingsschip voor de MV Canawaima.

Er bivakkeren 367 Cubanen te Southdrain om de oversteek te doen naar Guyana om van daaruit hun weg te vervolgen naar de Verenigde Staten van Amerika. Zelfs kinderen behoren tot de groep. Een groot deel van de groep verblijft illegaal in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNegatieve Covid-19-test verplicht bij oversteek naar Guyana