Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Negatief advies voor houden straatfeesten in Paramaribo op 31 december

Geplaatst

op

Pagara Estafette Suriname

De jaarlijkse pagara-estafette gaat dit jaar niet door, omdat er door de stichting Surifesta negatief advies is gegeven, omdat deze activiteit gepaard gaat met een enorme drukte. Dus geen straatfeesten en feesten met grote menigte dit jaar. Het besluit is mede door de Covid-19-pandemie genomen. Bij de pagara-estafette zijn er vaak rond de 10.000 personen simultaan op de been. Het is op 31 december enorm druk in de binnenstad van Paramaribo. Er zijn dan ook veel toeristen aanwezig.

Surifesta verduidelijkt dat er helaas nog geen sprake kan zijn van een definitieve uitspraak over wel of geen feest in de decembermaand, alsook de voorwaarden hiervoor. Het al dan niet organiseren van evenementen zal afhangen van gesprekken tussen belangenorganisaties van de evenementenbranche, entertainmentindustrie, de overheid en nieuwe concepten en ideeën waarbij de veiligheid en gezondheid van de samenleving gewaarborgd blijven, schrijft de stichting in een persbericht.

De daling van het aantal actieve Covid-19-cases in het land, de voorschriften van het Covid-management team en het eventueel opengooien van het luchtruim, zijn zaken die mede zullen bepalen welke activiteiten er zullen zijn in de decembermaand. Ook de maatschappelijke impact van de viering van Divali en Srefidensi en de impact van de Covid-19 cases in de 2 weken na de viering, de lopende gesprekken tussen belangenorganisaties van de evenementenbranche en entertainmentindustrie, en de overheid, zullen hierbij doorslaggevend zijn.

Surifesta geeft aan dat zij geen commerciële evenementenorganisatie is, maar een stichting die al langer dan twintig jaar de nodige partijen, zoals de districtscommissariaten, brandweer, politie, bedrijven en evenementenorganisatoren bij elkaar brengt om alle evenementen rondom owru yari in goede banen te leiden, om zo verantwoord te feesten en Suriname op de kaart te zetten als ‘The place to be’.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen