woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Negatief advies voor houden straatfeesten in Paramaribo op 31 december

lees ook ...

Zorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana...

De dienst 's Lands Bosbeheer/Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas een belangrijke nationale workshop gehouden. Het hoofddoel van deze workshop was om de implementatie en aanpass...

De jaarlijkse pagara-estafette gaat dit jaar niet door, omdat er door de stichting Surifesta negatief advies is gegeven, omdat deze activiteit gepaard gaat met een enorme drukte. Dus geen straatfeesten en feesten met grote menigte dit jaar. Het besluit is mede door de Covid-19-pandemie genomen. Bij de pagara-estafette zijn er vaak rond de 10.000 personen simultaan op de been. Het is op 31 december enorm druk in de binnenstad van Paramaribo. Er zijn dan ook veel toeristen aanwezig.

Surifesta verduidelijkt dat er helaas nog geen sprake kan zijn van een definitieve uitspraak over wel of geen feest in de decembermaand, alsook de voorwaarden hiervoor. Het al dan niet organiseren van evenementen zal afhangen van gesprekken tussen belangenorganisaties van de evenementenbranche, entertainmentindustrie, de overheid en nieuwe concepten en ideeën waarbij de veiligheid en gezondheid van de samenleving gewaarborgd blijven, schrijft de stichting in een persbericht.

De daling van het aantal actieve Covid-19-cases in het land, de voorschriften van het Covid-management team en het eventueel opengooien van het luchtruim, zijn zaken die mede zullen bepalen welke activiteiten er zullen zijn in de decembermaand. Ook de maatschappelijke impact van de viering van Divali en Srefidensi en de impact van de Covid-19 cases in de 2 weken na de viering, de lopende gesprekken tussen belangenorganisaties van de evenementenbranche en entertainmentindustrie, en de overheid, zullen hierbij doorslaggevend zijn.

Surifesta geeft aan dat zij geen commerciële evenementenorganisatie is, maar een stichting die al langer dan twintig jaar de nodige partijen, zoals de districtscommissariaten, brandweer, politie, bedrijven en evenementenorganisatoren bij elkaar brengt om alle evenementen rondom owru yari in goede banen te leiden, om zo verantwoord te feesten en Suriname op de kaart te zetten als ‘The place to be’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNegatief advies voor houden straatfeesten in Paramaribo op 31 december