Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nederlandse zaakgelastigde bezoekt Minister LVV

Geplaatst

op

Bezoek Ned.zaakgel. Aan Min Lvv 768x512

Dhr. Henk van der Zwan tijdelijk zaakgelastigde van Nederland in Suriname, bracht gisteren  een kennismakingsbezoek aan de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, ing. Parmanand Sewdien. De heer van der Zwan  was vergezeld  van mevrouw Merit Bottse, die belast is met economische aangelegenheden op de ambassade van Nederland.

Met de minister werd onder andere gesproken over de komst van een ambtelijke missie uit Nederland van 2 tot en met 5 november. Deze missie zal bestaan uit vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Financiën, Landbouw, Economische Zaken en Defensie.

De heer van dr Zwan gaf aan dat Nederland gebieden heeft geïdentificeerd uit het regeerakkoord waarop kan worden ingespeeld. De minister van LVV en de Nederlandse zaakgelastigde waren op één lijn over wat de  samenwerking voornamelijk moet gaan inhouden, namelijk technische assistentie op verschillende gebieden.

Minister Sewdien ziet graag een samenwerkingsplatform tussen agrariërs van beide landen dat uiteindelijk moet leiden tot partnerships tussen de bedrijven. De Surinaamse ondernemers zullen hierdoor makkelijker de Europese markt kunnen betreden en de Nederlandse bedrijven  de Caraïbische markt. – culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257
De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden denavolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen