maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Nederlandse weldoeners schenken feestelijke voedselpakketten aan tienermoeders

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

Op donderdag 28 december 2023 hebben schoolgaande tienermoeders, die begeleid worden door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) via het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA), een genereus voedselpakket ontvangen als gift voor de komende feestdagen. De benodigde middelen werden geschonken door welwillende donateurs uit Nederland.

Dit initiatief, in nauwe samenwerking met het NJA, werd mogelijk gemaakt door de inzet van Stichting Brighter Futures, Stichting De Echte Vrijheid, en Stichting Hoop voor Morgen. Oorspronkelijk was het plan om een workshop te organiseren voor deze doelgroep, met daaraan gekoppeld een ondersteuningspakket. Echter, vanwege externe belemmeringen kon dit niet plaatsvinden in 2023.

De tienermoeders die naar school gaan vormen een belangrijke focusgroep voor het NJA. Ze ontvangen trainingen en begeleiding om bewustwording te creëren, zodat ze hun onderwijsproces kunnen voortzetten en hun moederschap op een verantwoorde manier kunnen dragen. Madhoeri Moenesar, onderdirecteur van het NJA, is verheugd over dit initiatief en benadrukt het belang van de tienermoeders om zich bij het NJA te registreren voor de nodige ondersteuning, training en begeleiding.

Donateurs zijn tevreden dat ze een positieve bijdrage hebben geleverd aan het welzijn van de schoolgaande tienermoeders. Ellen Banel, oprichter van zowel Stichting Brighter Futures als Stichting De Echte Vrijheid, heeft aangegeven, dat het organiseren van workshops voor deze doelgroep een voornemen is voor het komende jaar. Het doel is om de jonge moeders te empoweren en aan te moedigen om zelfverzekerd stappen te zetten in het moederschap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse weldoeners schenken feestelijke voedselpakketten aan tienermoeders