woensdag 24 april 2024
25 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse rechterlijke macht op bezoek bij President Santokhi

lees ook ...

Waarnemend President Brunswijk dreigt: 13 april a tafra e dr...

Mek den m’ma tak nanga den pkin want vanaf tamara wo trede  op hard! a tafra draai! Dit waren de dreigende woorden van waarnemend president Brunswijk in het hoogste College van Staat.   Waarsch...

Hoge functionarissen van de Nederlandse rechterlijke macht brachten op woensdag 23 november jongstleden een beleefdheidsbezoek aan president Santokhi. Hofpresident Iwan Rasoelbaks, Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi en ambassadeur Henk van der Zwan waren daarbij aanwezig.

De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechtsprekende macht in Nederland in civiele-, straf- en belastingzaken. De hoge raad beoordeelt of een lagere rechter bij uitspraak het recht juist heeft toegepast en of de procedure juist is gevolgd.

De president van deze raad, Dineke de Groot, gaf aan dat de Surinaamse en Nederlandse rechtspraak tot dezelfde rechtsfamilie behoren. Het is daarom van belang voor verdere ervaringen en expertise om in contact met elkaar te blijven.

De Hoge Raad en het Hof van Justitie tekenden een intentieverklaring. President de Groot is bijzonder positief ingestemd en heeft ook aangegeven dat de Hoge Raad Suriname zal blijven ondersteunen met haar expertise.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse rechterlijke macht op bezoek bij President Santokhi