zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse rechterlijke macht op bezoek bij President Santokhi

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Hoge functionarissen van de Nederlandse rechterlijke macht brachten op woensdag 23 november jongstleden een beleefdheidsbezoek aan president Santokhi. Hofpresident Iwan Rasoelbaks, Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi en ambassadeur Henk van der Zwan waren daarbij aanwezig.

De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechtsprekende macht in Nederland in civiele-, straf- en belastingzaken. De hoge raad beoordeelt of een lagere rechter bij uitspraak het recht juist heeft toegepast en of de procedure juist is gevolgd.

De president van deze raad, Dineke de Groot, gaf aan dat de Surinaamse en Nederlandse rechtspraak tot dezelfde rechtsfamilie behoren. Het is daarom van belang voor verdere ervaringen en expertise om in contact met elkaar te blijven.

De Hoge Raad en het Hof van Justitie tekenden een intentieverklaring. President de Groot is bijzonder positief ingestemd en heeft ook aangegeven dat de Hoge Raad Suriname zal blijven ondersteunen met haar expertise.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse rechterlijke macht op bezoek bij President Santokhi