dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Nederlandse premier Rutte reist september af naar Suriname

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

De Nederlandse premier Mark Rutte is volgende maand in Suriname. Zijn bezoek is gepland voor 12 en 13 september. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), zegt in gesprek met ABC Radio dat de premier vanaf het aantreden van de regering-Santokhi zou hebben aangegeven Suriname te willen bezoeken. Echter was dit bezoek onder andere niet mogelijk vanwege de Covid-19-pandemie.

Sinds het aantreden van president Santokhi zijn de banden met Nederland weer hersteld. Het bezoek van Rutte gaat niet alleen over de relatie tussen beide landen, maar ook over nieuwe richtingen van samenwerkingen en intensiveringen van de betrekkingen.

Aan de orde komt ook de zakelijke relatie tussen beide landen in termen van het bedrijfsleven, zegt minister Albert Ramdin. Het wordt een vol programma in een kort tijdsbestek. Aangezien hij niet met een commercieel vliegtuig afreist naar Suriname, is er ietwat meer ruimte voor het voeren van besprekingen.

De premier zal een aantal bezoeken afleggen. Die zaken zullen in goed overleg met Nederland worden vastgelegd. De situatie met betrekking tot de kustzone en de gevaren vanwege de klimaatveranderingen zullen sowieso aan de orde komen.

Mogelijk ook bezoeken aan productiebedrijven in de agrarische sector. Op schema staat ook een tête-à-tête met president Chandrikapersad Santokhi, een bezoek aan De Nationale Assemblee. President Santokhi heeft vorig jaar ook een bezoek aan Nederland gebracht en gesprekken gevoerd met premier Rutte.

Een delegatie van de Tweede Kamer komt zaterdag voor een werkbezoek aan Suriname. De delegatie wil zich verdiepen in het slavernijverleden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse premier Rutte reist september af naar Suriname