vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse premier Rutte en minister Schreinemacher komende week in Suriname

lees ook ...

Waarnemend President Brunswijk dreigt: 13 april a tafra e dr...

Mek den m’ma tak nanga den pkin want vanaf tamara wo trede  op hard! a tafra draai! Dit waren de dreigende woorden van waarnemend president Brunswijk in het hoogste College van Staat.   Waarsch...

De Nederlandse premier Mark Rutte brengt op 12 en 13 september 2022 een bezoek aan Suriname. Rutte reist samen met minister Elisabeth Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dit bezoek is bedoeld om de bilaterale relatie tussen beide landen te versterken en te verbreden, waar president Chandrikapersad Santokhi zich sterk voor maakt.

Santokhi zal de premier ontvangen, waarbij onderwerpen met een hoge urgentie aanbod zullen komen. In dit kader, heeft de premier heeft ook een ontmoeting gepland met Surinaamse jongeren over hun ambities, toekomstplannen en hun visie op maatschappelijke ontwikkelingen.

Minister Schreinemacher zal ontmoetingen hebben met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), waarbij onder andere zal worden gesproken over de recente wateroverlast.

Ook een bezoek aan De Nationale Assemblee, het Mangroveproject, Makandra Project en onlangs geopende nieuwbouw van de Surinaamse Brouwerij staan op de lijst van geplande bezoeken.

Met dit bezoek wordt de bijzondere historische band tussen beide landen bevestigd. De president kijkt daarom uit naar vruchtbare gesprekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse premier Rutte en minister Schreinemacher komende week in Suriname