woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse premier Rutte en minister Schreinemacher komende week in Suriname

lees ook ...

Arts Wim Bakker waarschuwt tegen samenwerking NPS en NDP

Wim Bakker, arts en lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het programma Sranan Tori op ATV aangegeven dat de NPS zichzelf moet vernieuwen. Volgens Bakker zit de partij al jaren intern e...

De Nederlandse premier Mark Rutte brengt op 12 en 13 september 2022 een bezoek aan Suriname. Rutte reist samen met minister Elisabeth Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dit bezoek is bedoeld om de bilaterale relatie tussen beide landen te versterken en te verbreden, waar president Chandrikapersad Santokhi zich sterk voor maakt.

Santokhi zal de premier ontvangen, waarbij onderwerpen met een hoge urgentie aanbod zullen komen. In dit kader, heeft de premier heeft ook een ontmoeting gepland met Surinaamse jongeren over hun ambities, toekomstplannen en hun visie op maatschappelijke ontwikkelingen.

Minister Schreinemacher zal ontmoetingen hebben met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), waarbij onder andere zal worden gesproken over de recente wateroverlast.

Ook een bezoek aan De Nationale Assemblee, het Mangroveproject, Makandra Project en onlangs geopende nieuwbouw van de Surinaamse Brouwerij staan op de lijst van geplande bezoeken.

Met dit bezoek wordt de bijzondere historische band tussen beide landen bevestigd. De president kijkt daarom uit naar vruchtbare gesprekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse premier Rutte en minister Schreinemacher komende week in Suriname