zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Nederlandse politie en CILC leiden politiecommissarissen naar concrete resultaten

lees ook ...

Suriname zet belangrijke stap naar modern wegbeheer met over...

De Wegenautoriteit van Suriname heeft recent een belangrijke stap gezet richting verbeterd wegbeheer met de ceremoniële overdracht van essentiële ICT-apparatuur voor het Road Asset Management System (...

In aanwezigheid van de programmamanager Benito Shukrula, docent/begeleider Politie en Leiderschap bij de Nationale Politie Nederland, eenheid Amsterdam, vond op woensdag 28 februari 2024 de eindconferentie plaats van de leergroep masterclass van het Korps Politie Suriname (KPS). De conferentie werd gehouden in de “Ballroom Prince” aan de Commewijnestraat.

De masterclass, een initiatief gestart in samenwerking met het CILC (Center for International Legal Corporation) en de Nederlandse Politie in mei 2023, richtte zich op het opleiden van een selecte groep strategisch leidinggevende commissarissen, hoofdinspecteurs en inspecteurs binnen het KPS. Hun doel: concrete resultaten boeken door middel van professionalisering, strategieontwikkeling en cultuurverandering binnen de Surinaamse politieorganisatie.

De nadruk lag op het belang van verbindend leiderschap, het creëren van een veilige omgeving en het aanspreken van medewerkers binnen een steeds complexer wordende en dynamische politieomgeving. De leergroep werkte de afgelopen 10 maanden aan hun eigen leiderschapsstijl en ontwikkelde een regiestrategie om de organisatie verder vorm te geven.

Tijdens de eindconferentie werden in interactieve werksessies de benodigde stappen besproken om het KPS weer op het juiste spoor te brengen als een dienstbare en veilige politieorganisatie voor de Surinaamse samenleving.

De directeur Operatie van het KPS, commissaris Bryan Isaacs, bedankte namens de korpsleiding de deelnemers en de leergroep voor hun bijdrage aan het succes van de conferentie. Hij prees de leergroep voor hun concrete resultaten in het professionaliseren van de politieorganisatie en benadrukte de waarde van hun gezamenlijke leerweg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse politie en CILC leiden politiecommissarissen naar concrete resultaten