dinsdag 7 februari 2023
26 C
Paramaribo
0.7 C
Amsterdam
5
(1)

Nederlandse minister Weerwind zal Makandra-projecten Suriname ondersteunen

lees ook ...

Intrekking grondbeschikkingen Hollandse Kamp

Kapitein Sergio Jubithana van Hollandse Kamp, is tevens voorzitter van de Organisatie van Inheemse Dorpshoofden in Para en Wanica. Hij heeft meegedeeld dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer hee...

Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming van Nederland heeft zijn medewerking toegezegd voor het ten uitvoer brengen van de Makandra-projecten. Dit zei de minister bij zijn bezoek aan de waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) was ook aanwezig bij het bezoek aan het Openbaar Ministerie (OM).

Tijdens het gesprek is er aandacht gevraagd voor onder andere de voortgang van de Makandra-projecten. Verder is er ook gesproken over het OM. Op de vraag van minister Weerwind waar de OM organisatie behoefte aan heeft op het gebied van wetgeving, is aangegeven, dat de behoefte ligt bij het beschikken over de Wet bijzondere opsporingsbevoegdheden (Wet BOB).

Het OM hoopt dat deze wet heel gauw zijn beslag krijgt tegen de achtergrond van de bestrijding van zware georganiseerde (grensoverschrijdende) criminaliteit. Voor het bestrijden van deze vorm van criminaliteit is meer nodig dan de klassieke opsporingsmethoden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse minister Weerwind zal Makandra-projecten Suriname ondersteunen