maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nederlandse minister Weerwind zal Makandra-projecten Suriname ondersteunen

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming van Nederland heeft zijn medewerking toegezegd voor het ten uitvoer brengen van de Makandra-projecten. Dit zei de minister bij zijn bezoek aan de waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) was ook aanwezig bij het bezoek aan het Openbaar Ministerie (OM).

Tijdens het gesprek is er aandacht gevraagd voor onder andere de voortgang van de Makandra-projecten. Verder is er ook gesproken over het OM. Op de vraag van minister Weerwind waar de OM organisatie behoefte aan heeft op het gebied van wetgeving, is aangegeven, dat de behoefte ligt bij het beschikken over de Wet bijzondere opsporingsbevoegdheden (Wet BOB).

Het OM hoopt dat deze wet heel gauw zijn beslag krijgt tegen de achtergrond van de bestrijding van zware georganiseerde (grensoverschrijdende) criminaliteit. Voor het bestrijden van deze vorm van criminaliteit is meer nodig dan de klassieke opsporingsmethoden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse minister Weerwind zal Makandra-projecten Suriname ondersteunen