woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
1
(2)

Nederlandse minister van Defensie komend maand in Suriname

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

Ank Bijleveld, de Nederlandse minister van Defensie, zal in de eerste week van april een tweedaags werkbezoek brengen aan Suriname. De bedoeling van haar bezoek is om meer inhoud te geven aan de samenwerking tussen Suriname en Nederland op het gebied van defensie, zegt minister Krishna Mathoera van Defensie.

In het ambtelijke overleg dat vorig jaar november was gehouden, hadden de twee ministers gesproken over het militaire onderwijsgebied. Dat zal deze keer verdere invulling krijgen. Verder zal er een samenwerking worden ondertekend voor het oppakken van de jungletrainingen. Er zal ook worden gesproken over organisatieontwikkeling binnen defensie en uitwisselingen op het gebied van protocol, militaire muziek en trainingen, zegt de bewindsvrouw.

Volgens haar is het heel belangrijk dat de Surinaamse defensie weer samenwerkt met Nederland, want de trainingen zijn van eminent belang. Verder gaf ze aan dat ze de opleiding van officieren, hoger kader van defensie, op het hart wil drukken, omdat er op een structurele manier invulling moet worden gegeven aan de kadervorming binnen het leger.

Momenteel worden militaire officieren door het buitenland getraind, maar Mathoera wil dat Suriname zelf voorziet in officiersopleidingen. Ze vindt het heel belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in hoger kader, omdat er binnen de komende vijf jaren meer dan 100 officieren met pensioen gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNederlandse minister van Defensie komend maand in Suriname