zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
3.5
(2)

Nederlandse minister Franc Weerwind naar Suriname

lees ook ...

Ronnie Brunswijk kreeg openbaring en gaat voor 100.000 stemm...

De ABOP voorzitter, Ronnie Brunswijk gaf tijdens een ressortvergadering van de partij te kennen dat hij gaat voor 100.000 stemmen bij de verkiezingen van 25 mei 2025. Een openbaring die hij heeft gekr...

Naast de Nederlandse vicepremier tevens minister van Financiën, Sigrid Kaag, reist ook de minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind, naar Suriname af. Hij zal gedurende de periode van 17 tot 22 december 2022 op werkbezoek zijn. Dit bezoek is op uitnodiging van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol).

De Juspol-minister nodigde Weerwind bij zijn bezoek aan Nederland in maart 2022 uit. Tijdens het bezoek van minister Amoksi zijn er werkafspraken gemaakt over de uitvoering van een Memorandum of Understanding (MoU) aangaande reclassering, die in Den Haag getekend was met de voorganger van minister Weerwind, Sander Dekker.

Tijdens dat bezoek was ook het belang van de rechtshulpsamenwerking tussen Suriname en Nederland op de agenda. Suriname heeft daar haar uitdagingen waaronder capaciteitsproblemen in het zorg-, huisvestings- en veiligheidsdomein aangekaart.

Minister Weerwind van Rechtsbescherming heeft de uitnodiging van minister Amoksi aanvaard en toegezegd Suriname te zullen bezoeken. Tijdens zijn bezoek zal de bewindsman werkbesprekingen hebben met minister Amoksi en bezoeken afleggen aan de rechterlijke macht, het gevangeniswezen en het onderdirectoraat Forensische Zorg.

De samenwerking tussen de twee landen in het gevangeniswezen is na het bezoek van Minister Amoksi weer op gang gekomen na ruim 10 jaren te hebben stilgelegen. De voortgang op dit gebied wordt een speerpunt bij het bezoek van minister Weerwind.

Minister Weerwind kijkt ook uit naar een goede voortzetting van de samenwerking met het Surinaamse Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie. De rechtsbescherming van met name jongeren ligt minister Weerwind nauw aan het hart en hij zal zich bij zijn bezoek bekend maken met de situatie in Suriname op dit gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse minister Franc Weerwind naar Suriname