zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Nederlandse militaire jungletraining in het kader van hernieuwde samenwerking

lees ook ...

Een nieuwe vakcentrale

Er bestaan plannen om binnenkort een nieuw vakcentrale in het leven te roepen. PWO, CLO, de Moederbond, C-47, COL en OSAV zijn bestaande vakcentrales. De vakbondsleiders Lloyd Pool (Academisch Ziekenh...

Defensie  verwacht binnenkort 280 Nederlandse militairen van de Koninklijke Marine en Landmacht voor een Jungle Warfare Training. Een deel van de groep zal deelnemen aan de training, terwijl het ander deel zal ondersteunen.  Nederlandse militairen zullen van 6 tot 12 maart als voortraject in Paramaribo te zien zijn tussen schip en oefengebieden. Op 28 maart vindt de openingsceremonie plaats in de Ayoko Kazerne, waarin ook Amerikaanse militairen participeren.

Het ministerie van Defensie gaf eerder te kennen  dat  er dit jaar weer jungletrainingen zouden zijn, maar gaf geen details. In Nederland is bekendgemaakt dat het Korps Marinier zit achter de organisatie.

De samenwerking  verhoogd de militaire paraatheid van beide naties. Nederland biedt in dit programma ondersteuning aan de opleiding en training van Surinaamse militairen. Ontwikkeling van het gehele Leger en de Kustwacht wordt meegenomen. Suriname deelt  ervaring op het gebied van opereren in de jungle.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse militaire jungletraining in het kader van hernieuwde samenwerking