maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse medische missie bezoekt Nickerie en Boven-Suriname

lees ook ...

Geen offshore olieproductie voor 2027

De Staatsolie Maatschappij Suriname heeft aangegeven dat er vóór 2027 geen offshore olieproductie in Suriname zal zijn. Dit komt voort uit een aantal factoren die uit de huidige exploratiefase naar vo...

Leden van de Nederlandse medische missie alsook directieleden van het Ministerie van Volksgezondheid brachten op 10 juni een bezoek aan het district Nickerie en op 11 en 12 juni het Boven-Surinamegebied. Deze groep vergezelde Marc Sprenger, de speciaal afgezant van de Nederlandse overheid en delegatieleider van de Nederlandse Medische missie, de Ambassadeur van Nederland in Suriname, de heer Henk van der Zwan en de Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, naar de Districten.

In Nickerie werd na een kennismakingsronde bij de DC van Nickerie, Senrita Gobardhan een bezoek gebracht aan de RGD poli van Pettenpolder, waar er werd gevaccineerd. Het team heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om na te gaan hoe het proces van vaccineren loopt. In het Medisch Mungra Centrum (MMC) werd op diverse afdelingen nagegaan waar de knelpunten zijn in onder andere de Covid-zorg.

Op vrijdag 11 juni vertrok de delegatie, samen met de Medische Zending, naar het Boven-Surinamegebied. Onderweg werd een bezoek gebracht aan de poli van Brownsweg, waarna de delegatie zich begaf richting Ladouani, alwaar een verkenningsbezoek werd gebracht. Samen met de Medische Zending zijn een aantal knelpunten in de Covid-zorg en de  vaccinatiecampagne besproken. De dringende behoeften om de zorg te kunnen continueren werden geïnventariseerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse medische missie bezoekt Nickerie en Boven-Suriname