woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse juristen verkennen Surinaams rechtssysteem tijdens unieke studiereis

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

Op maandag 18 maart 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi tijdens een sessie in het perscentrum licht geworpen op de studiereis van Nederlandse juristen naar Suriname, georganiseerd door het advocatencollectief ‘Soedamah Advocaten’ en ‘MR. in opleidingen’, beide gevestigd in Nederland. De bijeenkomst werd bijgewoond door dr. mr. L. Soedamah, directeur van Soedamah Advocaten, mr. L Pollaert, oprichter van ‘MR in opleidingen’, mr. Moensi, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, en meerdere juristen van het presidentiële kabinet.

De studiereis, ontworpen om Nederlandse advocaten bij- en nascholingscursussen in Suriname te bieden, markeert een nieuw hoofdstuk in de langdurige samenwerking tussen Nederland en Suriname. Deze samenwerking heeft beide landen waardevolle leerervaringen opgeleverd. Volgens mr. Soedamah biedt de reis niet alleen educatieve mogelijkheden maar ook momenten van ontspanning, en vormt het een platform voor kennisuitwisseling en het delen van ervaringen, wat leidt tot een win-winsituatie.

Mr. Leon Pollaert benadrukt het belang van het actualiseren en verdiepen van kennis voor de deelnemers, die zich grondig hebben voorbereid op diverse juridische casussen en het opstellen van processtukken. De cursus, die eindigde op 18 maart, omvatte thema’s als letselschade, vreemdelingenrecht, en arbeid & sociale zekerheid.

President Santokhi gaf tijdens de bijeenkomst aan dat de organiserende partijen kunnen rekenen op zijn steun, vooral in het streven naar verbeterde samenwerking. Hij benadrukte de investeringen in de rechterlijke macht van Suriname en de aanstaande beëdiging van een nieuwe rechter.

“We blijven inzetten op een sterke samenwerking met Nederland en zoeken continu naar verbeterpunten,” zei hij. Met de woorden “Wij zullen geen water bij de wijn doen”, sloot hij de bijeenkomst af, onderstrepend dat de kwaliteit van de samenwerking hoog blijft.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse juristen verkennen Surinaams rechtssysteem tijdens unieke studiereis