zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

Nederlandse investeerder presenteert plannen aan president Santokhi

lees ook ...

A small group issues a day three protest appeal

At the World Cup, while England triumphed over Iran, a group of people gathered in Old Flag Square to demonstrate against the government's policies. On day 3, the gang has significantly diminished. A ...

Henry van den Bighelaar, een Nederlandse investeerder, wil in Suriname diervoederadditieven produceren voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse landbouwindustrie. Sylda Holding BV uit Nederland wil daarvoor hier een fabriek opzetten. De bedoeling is dat deze voedingssupplementen vooral als vervanging zullen dienen van antibiotica, zegt directeur-eigenaar Van den Bighelaar.

De topman van de besloten vennootschap heeft tijdens een bezoek  aan president Chandrikapersad Santokhi een presentatie verzorgd. In gesprek met de Communicatiedienst Suriname (CDS) zegt hij dat tijdens de ontmoeting met het staatshoofd hij de plannen en visie om in Suriname te investeren heeft gepresenteerd.

Er is volgens hem in diervoeding te veel preventie antibiotica verwerkt. “Dit zodat de dieren harder groeien. Economisch is het zeer rendabel, maar milieutechnisch zeer slecht.” Antibiotica in de voedselketen kan zorgen voor resistentie voor dit geneesmiddel.

De voedingssupplementen die de ondernemer zal produceren, moeten ervoor zorgen dat de toepassing van antibiotica flink verminderd of vermeden kan worden in de agrosector. President Santokhi is onder de indruk is geweest van de presentatie en alle medewerking heeft toegezegd, zegt Van den Bighelaar.

Hij geeft aan dat zijn onderneming voor werkgelegenheid zal zorgen. De investeerder heeft verder onder woorden gebracht dat in de eerste fase ruim 3 miljoen euro geïnvesteerd zal worden, waarbij ongeveer 40 Surinamers een boterham zullen verdienen. “Hierna zullen we alleen maar uitbreiden. Binnen een jaar moet het bedrijf van de grond komen”, aldus Van den Bighelaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse investeerder presenteert plannen aan president Santokhi