vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
5
(2)

Nederlandse gynaecoloog besteedt vakantie aan werken in Suriname

lees ook ...

Santokhi ontvangt boeken in verband met 150 jaar Hindoestaan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens het Ápravási Milan festival in het National Indoor Stadium (NIS) boeken ontvangen van Indra Hu-Ramdas en Hardeo Ramadhin. Het festival, georganiseerd d...

De Nederlandse gynaecoloog, Aleid van der Wal, heeft ervoor gekozen om haar vakantie in Suriname door te brengen met werken in het Moeder- en Kindcentrum. Samen met haar man, die ook arts is, verbleef ze van maart tot en met april in Suriname en via kennissen kwam ze in contact met de Surinaamse gynaecoloog, Oliver Ramkhelawan.

Van der Wal heeft tijdens haar verblijf in Suriname gewerkt op de Afdeling Verloskamer van het Moeder- en Kindcentrum om te onderwijzen en te trainen op het gebied van communicatie. Ze werkte ook samen met Vanda Koorndijk-Kernizan, die een Nederlandse Geboorte Coach online-training doet en stage loopt in ‘s Lands Hospitaal.

Van der Wal heeft kosteloos gewerkt en haar inzet is door de directie van het Moeder- en Kindcentrum erkend met een dankcertificaat en een koffiemok als herinnering. Ze vertrekt eind volgende week terug naar Nederland en zal in de tussentijd nog genieten van het binnenland.

Van der Wal is niet uitgesproken over haar waardering voor de verloskundigen in Suriname en heeft veel van hen geleerd. De directie van het Moeder- en Kindcentrum drukte tijdens een onderhoud haar dank uit voor haar bijdrage.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse gynaecoloog besteedt vakantie aan werken in Suriname