woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Suriname

lees ook ...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrouwen van het Ministerie van Defensie in Suriname. Deze workshop vormde de Nederlandse militair-diplomatieke bijdrage aan de activiteiten rondom de Onafhankelijkheidsdag van Suriname, Srefidensi.

Minister van Defensie van Suriname, mevrouw Mathoera, onderstreepte het belang van genderbewustzijn binnen alle geledingen van de Surinaamse krijgsmacht. Bij de opening van de dag verklaarde ze krachtig dat het uiteindelijke doel van deze workshop is dat deze in de toekomst niet meer nodig zal zijn.

 

Tijdens de workshop verkregen de deelnemers inzicht in genderkwesties, leerden ze hoe ze situaties op het werk en tijdens operaties vanuit een ‘genderbril’ kunnen bekijken, en begrepen ze hoe dit bijdraagt aan het behalen van doelstellingen. Zowel plenair als in groepen vonden er waardevolle discussies plaats.

De Nederlandse defensie zet zich actief in voor het vergroten van het belang van gender als succesfactor in militaire operaties, zoals beschreven in resolutie 1325 van de Verenigde Naties over WPS. Het organiseren van dergelijke workshops maakt deel uit van deze inspanningen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Suriname