zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse delegatie Justitie en Veiligheid op bezoek in Suriname

lees ook ...

Nationaal Leger: “Gezamenlijke inzet voor integriteit ...

Het ministerie van Defensie heeft 128 militairen bevorderd naar een hogere rang als erkenning voor hun toewijding en inzet. Volgens minister Krishna Mathoera van Defensie hebben deze militairen deze p...

Een delegatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid van Nederland is op werkbezoek in Suriname. Zij heeft donderdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft de delegatie uitgenodigd. De delegatie bestaat uit de directeur-generaal Politie en Veiligheidsregio, Monique Commelin en Frank Paauw, hoofdcommissaris van politie Amsterdam.

Het bezoek aan de president is een vervolg van de ontmoeting van president Santokhi en minister Amoksi in Nederland. In maart 2022 heeft Amoksi de gesprekken voortgezet. Tijdens deze bezoeken zijn enkele aandachtspunten uitgediept zoals de versterking van capaciteit op het gebied van veiligheidsvraagstukken en politiesamenwerking met name de opleidingen en reorganisatie van de academie.

Volgens beleidsadviseur Georgine Acton is de delegatie in Suriname om het vervolg van deze samenwerking met elkaar verder te bespreken. Dat betekent dat de aandachtspunten die in Nederland met elkaar zijn besproken nu een volgende stap kennen in de zin van contouren van uitvoering. Zo zal er ondersteuning gegeven worden aan de politieacademie bij de opleiding. Middels een samenwerking onder het Makandra-project zijn er concrete stappen gezet.

Acton merkt op dat de delegatie kort verblijft, maar toch lang genoeg om een aantal zaken op het gebied van veiligheid van dichtbij mee te maken. “We hebben onder andere in het programma opgenomen een bezoek vanaf Paramaribo over de Jules Wijdenboschbrug richting het oosten met een korte oversteek naar Frans-Guyana”. Het was de bedoeling om de delegatie van dichtbij het hele traject te laten ervaren over de verschillende aspecten van veiligheid.

“Er moet hierbij gedacht worden aan alles wat te maken heeft met veiligheid, politie ondersteuning, kwalitatieve zaken rond het kunnen optreden, politiebureau, veiligheid van de burger en politieagenten”, benadrukt de beleidsadviseur.

Tijdens het bezoek in Commewijne en Moengo kregen de plaatselijke dc’s de gelegenheid om hun ervaringen te delen over veiligheid in hun gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse delegatie Justitie en Veiligheid op bezoek in Suriname