donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse Brigadegeneraal bezoekt Suriname

lees ook ...

SLM vol schulden en kaalplukkers gevlogen?

Droge ogen en loslippigheid deden Financiën en Planning minister Raghoebarsingh onthullen dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij deze maand voor het eerst sinds regering Santokhi- Brunswijk aanzit ...

De afgelopen week bracht de Nederlandse brigadegeneraal Jan Blacquiere, directeur Internationale Militaire Samenwerking (IMS) en een delegatie van functionarissen een bezoek aan Defensie minister Krishna Mathoera en de waarnemend bevelhebber, Luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew.

De IMS verdeelt haar focus over vijf regio’s, te weten: Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en het Westelijk Halfrond. Jaarlijks organiseert elke regio een regionale conferentie gericht op het regionale Nederlandse veiligheid- en defensiebeleid. De conferenties vinden plaats in landen waar een Nederlandse defensieattaché werkzaam is op een ambassade.

Dit jaar is de conferentie in Suriname georganiseerd voor het Westelijk Halfrond. Deelnemers van Nederlandse zijde waren officieren en burgers van het ministerie van Defensie (Nederland) werkzaam in zowel beleid als uitvoering. Zij zijn afkomstig van zowel het ministerie van Defensie in Den Haag als vanuit de krijgsmachtdelen en de regio.

De minister van Defensie en staf gaven op 06 juni uitleg over het beleid van het ministerie en vanuit het Nationaal Leger heeft de waarnemend bevelhebber tezamen met zijn staf deelgenomen om informatie te verschaffen over de uitvoering van het beleid betreffende de Surinaams/Nederlandse militaire samenwerking.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse Brigadegeneraal bezoekt Suriname