woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoera

lees ook ...

Arriving in Suriname is Indian President Droupadi Murmu

In order to commemorate 150 years of Hindu immigration, Indian President Droupadi Murmu has now arrived in Suriname for an official state visit. President Chandrikapersad Santokhi has greeted Murmu. ...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, Jan Hut (directeur Operaties tevens commandant Korps Mariniers), vandaag een bezoek aan Defensieminister Krishna Mathoera waar hij werd ontvangen met muziek.

In 1989 studeerde Jan Hut af aan het Koninklijk Instituut voor de marine (KIM), waarna hij  de commando-opleiding bij het korps comandotroepen volgde en de groene baret kreeg. Terug bij het Korps Mariniers, volgde Hut de opleiding tot mountain leader in het Verenigd Koninkrijk, waarna hij de pelotonscommandant van het verkenningspeloton werd.

Vanaf 2002 diende Hut als adjudant van de minister van Defensie onder ministers de Grave, Korthals en Kamp. Hierna was hij compagniescommandant (CC) van de 11e Infanteriecompagnie van het 2de Mariniersbataljon. Na de Hogere Defensie vorming  werkte hij vanaf 2009 als Hoofd  Bureau Management Development van het Korps Mariniers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoera