zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoera

lees ook ...

Rapartiest Kapalani gearresteerd tijdens politiepatrouille

Vanochtend is de 31-jarige rapartiest Kapalani aangehouden tijdens een patrouille van de stootgroep Regio Paramaribo. Hij werd betrapt met een vuistvuurwapen, dat door de autoriteiten in beslag is gen...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, Jan Hut (directeur Operaties tevens commandant Korps Mariniers), vandaag een bezoek aan Defensieminister Krishna Mathoera waar hij werd ontvangen met muziek.

In 1989 studeerde Jan Hut af aan het Koninklijk Instituut voor de marine (KIM), waarna hij  de commando-opleiding bij het korps comandotroepen volgde en de groene baret kreeg. Terug bij het Korps Mariniers, volgde Hut de opleiding tot mountain leader in het Verenigd Koninkrijk, waarna hij de pelotonscommandant van het verkenningspeloton werd.

Vanaf 2002 diende Hut als adjudant van de minister van Defensie onder ministers de Grave, Korthals en Kamp. Hierna was hij compagniescommandant (CC) van de 11e Infanteriecompagnie van het 2de Mariniersbataljon. Na de Hogere Defensie vorming  werkte hij vanaf 2009 als Hoofd  Bureau Management Development van het Korps Mariniers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoera