donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse ambassadeur en Ramadhin bespreken volksgezondheidssamenwerking

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

De ambassadeur van Nederland, Henk van der Zwan, heeft tijdens een werkbezoek aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid over diverse vraagstukken gesproken. Dit bezoek staat in het teken van het versterken van de relatie Suriname-Nederland. Deze ontmoeting heeft gisteren plaatsgevonden.

Enkele onderwerpen die aan de orde kwamen zijn: de gezondheidscrisis, de publieke gezondheidszorg, de opleiding tot specialisaties, de verbetering van het contact tussen de ziekenhuizen, het uitwisselen van kader, medicamenten en de participatie in lokale projecten.

De relatie Suriname-Nederland is de afgelopen acht maanden behoorlijk hersteld. Minister Ramadhin hoopt dat deze relatie voortgezet kan worden en kijkt uit naar een zeer professionele relatie tussen het ministerie en de Nederlandse counterpart.

De bewindsman gaf aan dat middels diepgaande gesprekken en met de inzet van beide partijen, de mogelijkheden voor een win-win instelling voor beide landen bekeken kunnen worden. Het betreft in deze niet alleen ondersteuning op economisch- maar ook op organisatorisch vlak.

Gezien de eerste gesprekken die de minister met de Ambassadeur heeft gehad, ziet hij een vruchtbare samenwerking maar bovenal goede periode tegemoetkomen. “U mag op mij rekenen zodra het zal gaan om (Volks)gezondheid vraagstukken,” aldus de minister. Hij geeft tevens aan open te staan voor projecten en andere zaken. Tot slot hoopt hij ook een beroep op Nederland te mogen doen bij het participeren bij lokale initiatieven.

Volgens de ambassadeur staan alle tekenen op groen om te komen tot een goede en hechte samenwerking waar beide landen van kunnen profiteren. Volksgezondheid staat volgens Van der Zwan voor gigantische uitdagingen. De diplomaat heeft bovenal bewondering voor de wijze, waarop Suriname de Covid-19-besmettingen onder controle heeft weten te houden. Binnenkort wordt mogelijk opnieuw om de tafel gezeten om mogelijke samenwerkingsverbanden te bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNederlandse ambassadeur en Ramadhin bespreken volksgezondheidssamenwerking