zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nederland wil Brunswijk horen over goudzaak

lees ook ...

Suriname en Cuba verdiepen samenwerking in gezondheidszorg e...

De historische relatie tussen Suriname en Cuba is verder versterkt door politieke ontwikkelingen binnen Caricom, zo verklaarde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en ...

Vicepresident Brunswijk heeft verklaard dat hij bereid is om gehoord te worden door een Nederlandse rogatoire commissie in verband met de zaak van Siegfried ‘Piet’ Wortel. Wortel, een drugsverdachte die momenteel vastzit in Nederland, beweert dat goudstaven ter waarde van 6 miljoen euro, die in zijn woning zijn gevonden, toebehoren aan Brunswijk. Hij beweert dat hij het goud moest verkopen. De vicepresident heeft via een notaris laten vastleggen dat het goud van hem is. Nederland heeft een rechtshulpverzoek ingediend bij de Surinaamse minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

Tot nu toe is er weinig bekendgemaakt door de justitiële autoriteiten over het rechtshulpverzoek uit Nederland. Minister Amoksi heeft eerder tijdens een persconferentie van de regeringsraad verklaard dat hij alle rechtshulpverzoeken heeft afgehandeld en teruggestuurd naar de procureur-generaal (pg). Hij weigerde verdere details te geven.

Op een regeringspersconferentie waar de vicepresident aanwezig was, is woensdagavond gevraagd of hij zal meewerken aan het verzoek van Nederland. Brunswijk antwoordde: “Ik hoor al een paar dagen, een paar maanden, iets hierover in de media. Ik ben daar niet van op de hoogte. Als het verzoek komt, zullen we zien.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederland wil Brunswijk horen over goudzaak