dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nederland traint Oekraïnse militairen

lees ook ...

Herinrichting Tata Colin Plein tot Tourist Information &...

Het Tata Colin Plein in Totness, Coronie, zal binnenkort worden omgevormd tot een Tourist Information & Visitor Center. Dit initiatief wordt gerealiseerd door het ministerie van Transport, Communi...

In 2023 gaat Nederland door met het tactisch trainen van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft minister van Defensie Kajsa Ollongren meegedeeld. Het Korps Mariniers wil tussen januari en maart twee lichtingen Oekraïners laten klaarstaan om de Russische agressie tegen hun land terug te dringen. Operatie Interflex moet in vier maanden tienduizend militairen opleveren.

De minister is onder de indruk van de rekruten in het noorden van Engeland en de negentig Nederlandse instructeurs, naast anderen uit Canada, Denemarken, Finland, Nieuw-Zeeland en Zweden. Beiden zetten zich enorm in. Nederland heeft 7 miljoen euro hiervoor vrijgemaakt.

“Hier zie ik hoe gemotiveerd iedereen is. Zeker de gesprekken met de Oekraïense deelnemers hebben me diep geraakt. De vastberadenheid om hun land te verdedigen dragen ze niet alleen in woorden uit, maar je ziet het in hun ogen.”

Wapenleer en een schietopleiding, medische zorg, omgang met explosieven, humanitair oorlogsrecht en de omgang met cyberdreiging wordt de recruten bijgebracht. “Normaal duurt zo’n opleiding een aantal maanden. Het is dus zeer intensief”, zegt Ollongren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederland traint Oekraïnse militairen