zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Nederland schenkt Surinaams Militaire Kapel muziekinstrumenten

lees ook ...

VHP-fraktie, wenst VHP-er als minister bij vertrek Pokie

De VHP-fractie in De Nationale Assemblee wenst minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer(GBB)niet te vervangen.  Indien  een eventuele reshuffeling dit toch vereist, dan vraagt men de post te ...

De Surinaamse Militaire Kapel heeft nieuwe muziekinstrumenten ontvangen van de Nederlandse overheid. Defensieminister Krishna Mathoera is zeer erkentelijk en dankbaar dat Nederland muziekinstrumenten heeft geschonken aan de kapel. De symbolische overhandiging vond afgelopen donderdag plaats uit handen van haar Nederlandse collega Anna Bijleveld-Schouten en Brigadegeneraal Jan Blacquiere op de Memre Buku Kazerne.

Namens Suriname hebben minister Mathoera en legerbevelhebber kolonel Robert Kartodikromo de instrumenten in ontvangst genomen. “Bijna het heel instrumentarium zal vernieuwd worden met deze schenking”, aldus minister Mathoera.

De ondertekende intentieverklaring over de hernieuwde samenwerking heeft betrekking op diverse gebieden van Defensie, waaronder ook kennisuitwisseling ter bevordering van een militair ceremonieel, militair protocol en militaire muziek.

De Nederlandse minister was van 7 tot en met 10 april voor werkbezoek in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

13 REACTIES

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNederland schenkt Surinaams Militaire Kapel muziekinstrumenten