maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Nederland en Suriname eren slachtoffers van wereldoorlogen

lees ook ...

Bond van EBS heeft werk niet hervat

De Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), de bond bij de EBS heeft de staking formeel opgeheven. Leden zijn bij elkaar gekomen in een aangevraagde ledenvergadering. Men is zeer strijdlustig, en...

Nederland en Suriname herdenken de slachtoffers – burgers en militairen – die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Suriname zal een herdenkingsceremonie plaatsvinden bij het monument van de gevallenen op het Onafhankelijkheidsplein, waarbij Ambassadeur Walter Oostelbos aanwezig zal zijn.

In Nederland wordt bij het monument op de Dam in Amsterdam en op diverse locaties door het hele land herdacht. Hier worden allen geëerd die binnen het Koninkrijk der Nederlanden of elders ter wereld zijn omgekomen of vermoord, zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in latere oorlogen en vredesmissies.

De herdenkingen zijn een belangrijk moment om stil te staan bij het leed en de offers die zijn gebracht tijdens oorlogen en conflicten, en om de waarde van vrede en vrijheid te benadrukken. Ze dienen als een eerbetoon aan degenen die hun leven hebben gegeven voor een betere wereld en als een herinnering aan de noodzaak om vreedzaam samen te leven en te streven naar een rechtvaardige samenleving.

De aanwezigheid van Ambassadeur Walter Oostelbos bij de herdenkingsceremonie in Suriname benadrukt het belang dat zowel Nederland als Suriname hechten aan het eren van de slachtoffers en het herdenken van hun offers. Dit versterkt de banden tussen beide landen en onderstreept het gemeenschappelijke streven naar vrede en vrijheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNederland en Suriname eren slachtoffers van wereldoorlogen