dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

NDP Young Women start met Stanvaste djari landbouwontwikkelingsproject

lees ook ...

Staatshoofden vergadering UNASUR in Brazilie

De staatshoofdenvergadering: ‘The Meeting of the Presidents of the Countries of South America’ wordt de komende week Brazilië gehouden. De bijeenkomst is een initiatief van de Braziliaanse president L...

In verband met de Internationale Dag van de Vrouw, vandaag, lanceert NDP Young Women, het vrouwenplatform binnen de partij, een landbouwontwikkelingsproject. Dit project wordt uitgevoerd vanuit één van de werkarmen van bovengenoemd platform: Stanvaste Women Institute. Vorig jaar werd dit trainings- en empowerment instituut opgericht, voor de versterking en het trainen van vrouwen binnen de partij.

NDP Young women, die vanaf 2014 actief is als platform voor vrouwen, streeft bij de uitvoering van projecten en programma’s naar de versterking van de vrouwen binnen de partijstructuren.Wereldwijd wordt vandaag de Internationale Dag van de Vrouw gevierd met als thema: Vrouwen in leiderschap een gelijkwaardige toekomst bereiken in een Covid-19-wereld. Het thema viert de enorme inspanningen van vrouwen en meisjes over de gehele wereld om een meer gelijkwaardige toekomst en herstel van de COVID-19-pandemie vorm te geven.

Vrouwen staan aan de frontlinie van de Covid-19-crisis, als gezondheidswerkers, zorgverleners, ouder, innovators, gemeenschapsorganisatoren en als enkele van de meest voorbeeldige en effectieve nationale leiders in de strijd tegen de pandemie. De crisis heeft zowel de centrale rol van hun bijdragen als de onevenredige lasten van vrouwen aan het licht gebracht. Ook in ons land is duidelijk zichtbaar de prominente rol die vrouwen dagelijks vervullen bij de weder opstart van verschillende sectoren in deze Post-Covid- periode zoals onderwijs en gezondheid.

De afgelopen jaren heeft NDP Young Women, zich voornamelijk gericht op trainingen van jonge vrouwen en sport activiteiten. Vanwege de Covid-pandemie die al ruim een jaar in ons land actief is heeft NDP Young Women besloten om vrouwen niet alleen te versterken op het gebied van politiek en bestuur, maar meer nog ondernemerschap en economische onafhankelijkheid te stimuleren.

Stanvaste Djari moet uitgroeien tot een landelijk project, waarbij zowel vrouwen als mannen binnen stad en district de nodige vaardigheden en tools worden aangereikt om hun eigen groenten op milieuverantwoorde en veilige wijze te planten. Daarnaast moet dit project ook resulteren in grotere initiatieven op ressortniveau.

Deze maand van de vrouw, zal vanuit het trainings- en empowerment instituut ook een aanvang worden gemaakt met de verzorging van trainingen en seminars.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP Young Women start met Stanvaste djari landbouwontwikkelingsproject