Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NDP vraagt spoedvergadering Nationale Assemblee aan

Geplaatst

op

Ndp 0

De fractie van de Nationale Democratische Partij(NDP) in De Nationale Assemblee(DNA) die bij de vorige regeringsconstellatie in de coalitie zat en de grootste fractie had in DNA, heeft vandaag een spoedvergadering aangevraagd betreffende de alarmerende ontwikkeling die de Covid-19 pandemie aanneemt in Suriname.

In hun schrijven aan de Voorzitter van DNA, Marinus Bee, geeft de fractie aan dat deze trend van de snel toenemende besmettingen de bevolking ernstig zorgen baart en dat de grens tussen tussen beheersbaar en onbeheersbaar worden van de Covid-19 uitbraak bereikt wordt.

De brief:

Naar aanleiding van de alarmerende ontwikkelingen rakende de COVID-19-pandemie in ons land, die elke burger ernstig zorgen baart, wenst de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) het volgende zeer dringend onder uw aandacht te brengen:
– De fractie van de NDP heeft informeel moeten vernemen over een positief COVID-19-geval in De Nationale Assemblée.

– Er worden dagelijks circa 70 tot 100 besmettingen geregistreerd op het dashboard van de COVID-19-website alsmede een toeloop op het dodental. Op zaterdag 15 augustus is er een record aantal positieven geregistreerd van 123.

– De zorgwekkende grens tussen beheersbaar en onbeheersbaar wordt bereikt, met de verschillende berichten dat wij boven onze capaciteit raken qua human resources en opvangfaciliteiten, zij het quarantaine of isolatie, zij het zorgbehoevend of niet.

– Het ernstige rondom het onderhavige is de transparantie in de dataverwerking. Het is angstaanjagend om te constateren dat er geen efficiënte interne communicatiestructuur aanwezig is tussen de verschillende entiteiten binnen de zorg en het Nationaal COVID-19 Managementteam.

– Recentelijk heeft de informatie ons bereikt dat tientallen burgers zich bevinden in de samenleving die positief bevonden zijn en helaas niet meer te traceren zijn; de zogeheten ‘Lost to follow up’, een factor die thans niet meer zichtbaar is op het dashboard. Volgens terzake deskundigen en infectiologen, wordt deze groep steeds groter.

Voorzitter, in het belang van de samenleving en gezien de dringende en zorgwekkende aard van de materie en de noodzaak om het over een andere boeg te gooien, vragen wij van de NDP-fractie u een spoedvergadering met de Parlementaire Crisis Commissie te willen convoceren om alle relevante actoren te horen en uw college terstond en breedvoerig te informeren over de COVID-19-situatie.
Vertrouwend op uw medewerking, verblijven wij onder dankzegging. Jerrel Harderwijk

Aldus de brief aan DNA – culturu.com

.

.

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
dinsdag 18 augustus 2020 02:55

De NDP is wel strenger om de corona te willen remmen. We moeten niet vergeten. Bouterse had het onder controle. Door verkiezingen moesten duizenden gevluchte surinamers in Frans Guyana is Suriname zo corona ziek. Bouterse was wel een goed leider als het om dit soort zaken ging..maar er moest verkiezingen komen. Geen uitstel. Nu de gevolgen ervan.

Marro
dinsdag 18 augustus 2020 03:49

DDB was niet alleen streng in het covid gebeuren maar in heelveelzaken.Maar ik ben wel met je eens dat ze zonodig verkiezingen wouden want regering Bouterse moes weg nou nu de gevolgen onder ogen zien en de lockdown ondergaan .Masaal bidden want God alleen kan deze vloek bestrijden .Denk aan Mozes en Faro met de 10 plagen .Sterkte aan de hele wereld.

Naomi
dinsdag 18 augustus 2020 04:08

Je merkt het nu. Ze krijgen het maar niet onder controle. Bouterse had niet veel geld toch probeerde hij het volk tegemoet te komen met geld pakketen enz. hij moest het land even op slot gooien. Als leider was hij goed. Zijn de adviseur met hun adviezen. Denk aan de ex minister van financiën hij is toch een econoom .. de hele corona in Suriname is door verkiezingen verpest in Suriname. Nu moet je het stoppen. Hard optreden. Lockdown en geef het volk die niet uitkomt een vergoeding. Leen voor 1 keer 2 miljard en doe iets met het geld… Lees verder »

Banabong
dinsdag 18 augustus 2020 04:19

Hoe gaat het in Curaçao?
Ze moeten het van toerisme hebben. Maar hun grenzen zijn weer open. Wat zouden wij dan moeten doen. Zo komt er ook geen geld het land in. Economie moet draaien maar aan de andere kant op moet veel dicht. Is echt een moeilijke situatie. Ik wens de ministers heel veel wijsheid.

Zwartje
dinsdag 18 augustus 2020 04:59

Hallo zeg, Bouta had zichzelf niet eens onder controle. De bevolking van SU is het zelf schuldig aan. Mensen die Covid hebben worden bezocht door familieleden en omgevende mensen, er wordt nog steeds gedanst en gefeest enz. In heel Europa slaat Covid toe ondanks maatregelen. Dus kom niet met Bouta had het onder controle. Covid kan alleen mbv een vaccin onder controle gebracht worden. Straling kun je niet zien, maar je kunt er wel kanker van krijgen. Nog steeds staan mensen achter die paarse rat. Denk eens een keertje na en begin bij jezelf om Covid in te dammen.

Ma joosje
dinsdag 18 augustus 2020 05:13

Alleen medicijnen kunnen het stoppen. Geen spoed vergadering niet nodig. Regering doe je werk en kritiek zal je altijd hebben van een paar trouwe fans van een Ander partij. Dat mag. Zolang deze regering doet waarvoor ze zijn gekomen en dat zal blijken na een tijd.

fabeltjeskarant
dinsdag 18 augustus 2020 07:49

Bouterse had het niet onder controle, er was gewoon nog geen uitbraak , maar de mensen gaan gewoon door met elkaar besmetten. Zijn jullie meteen vergeten hoe hij het land 10 jaren lang bestolen heeft ? En de dieven bende willen jullie graag terug ? Nou veel succes er mee.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen