Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NDP van ex-president Bouterse doet niet mee met protestactie

Geplaatst

op

Ndp Logo

De Nationale Democratische Partij (NDP) van ex-president Desi Bouterse doet morgen niet mee aan de protestactie op het Onafhankelijkheidsplein. In een verklaring schrijft de partij, dat de regering de ruimte moet krijgen om haar werk te doen. Ze schrijft kennisgenomen te hebben van de verschillende oproepen via social media, maar roept partijgenoten op om niet daaraan mee te doen en de ontwikkelingen af te wachten. 

Vooropgesteld dat het een belangrijk democratisch recht van eenieder is om mee te doen aan een vreedzame actie, is het standpunt vanuit de partij om vooralsnog aan geen enkele actie mee te doen.

“Vanaf de transitie van de regeermacht heeft de NDP steeds aangegeven dat de regering de ruimte moet krijgen om haar werk te doen, waarbij de NDP dit beleid en de ontwikkelingen kritisch zal volgen,” schrijft NDP Media en Communicatie.

De recente maatregelen van de regering treffen het sociaal-maatschappelijk incasseringsvermogen als samenleving. De NDP roept de regering ook op, om niet voorbij te gaan aan de signalen van ontevredenheid.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ashya
donderdag 24 september 2020 16:24

Haha ze zouden de stad hermetisch afsluiten. Wie neemt de NDP nog serieus? Het land is onder hun beleid in de afgrond.

Vijay
donderdag 24 september 2020 18:50

Ze moeten zich diep schamen. Zij hebben dit volk in deze shit geplaatst en als ze nu op straat komen voor de shit die ze zelf hebben gecreëerd moeten ze in een glas water verdrinken.

Mikel
donderdag 24 september 2020 22:18

Wat een mafkees

Wim
vrijdag 25 september 2020 16:35

De NDP roept de regering ook op om niet voorbij te gaan aan de signalen van ontevredenheid????
Wie is de oorzaak van de ellende van 10 jaar wanbeleid??
Wie heeft het land 40 jaar lang in z’n greep gehad, uitgehold en geïsoleerd??
Wie heeft de roversbende 10 jaar lang geleid door wanbeleid, diefstal, corruptie, bedreigingen van de rechterlijke macht, oppositie en burgers??
Inderdaad, de Nationale Dieven/Deceptie Partij!! Ze moeten zich diep schamen, maar ook vervolgd worden voor de grootscheepse verduistering van gelden VAN HET VOLK! Stelletje narcisten!Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen