maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

NDP-topper Afonsoewa roept André Misiekaba op om thuis te komen

lees ook ...

Finabank-directeur: “Surinaamse banken werken niet mee aan k...

Eblein Frangie, directeur van de Finabank, heeft in een recent interview via ABC Nieuws gezegd, dat commerciële banken in Suriname niet betrokken zijn bij koersspeculatie. Frangie benadrukte dat banke...

Silvana Afoensoewa die na de verkiezingen van 25 mei 2020 niet in het parlement terugkeerde heeft André Misiekaba opgeroepen om terug te keren naar de NDP. Misiekaba verliet de partij na de stembusgang. In haar toespraak in Ocer zaterdagavond gaf ze aan het erg te vinden dat Misiekaba er niet meer bij is. “André mi wani aksi yu kon baka. Mi no sabi saide nanga suma meki yu gwe, ma mi e begi yu kon baka.” Ze ziet hem graag gauw terugkeren naar de paarse partij. 

Ze gaf aan dat ze hem heeft gekend als ressortraadslid en daarna parlementariër. “We hebben veel gedaan voor de achterban van de buurt Nieuwe Grond. Je hebt me altijd geleerd: ‘Silvana, vergeef en ga verder met je leven,” zei Afonsoewa.

De oud-parlementariër hield de NDP een spiegel voor. Volgens haar zou de krabbenmentaliteit binnen de partij ervoor hebben gezorgd dat veel zaken niet zijn gerealiseerd. Ook zou de touch met het volk in verschillende districten zijn verloren en die moet gauw worden hersteld.

De vergadering in Ocer was erg druk bezocht. Waar veel aanhangers dachten dat partijvoorzitter Desi Bouterse straatacties zou aankondigen heeft hij opgeroepen tot nationale dialoog. Ook zou hij hebben voorgesteld om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Dit moet op basis van uitgestippeld beleid als gevolg van het dialoog, zei hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-topper Afonsoewa roept André Misiekaba op om thuis te komen