Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NDP: Samenwerken in bestrijding COVID-19 noodzakelijk

Geplaatst

op

Ndp Suriname Logo

De Nationale Democratische Partij (NDP) ondersteunt de inspanning van de World Political Parties om de gemeenschappelijke bedreigingen en uitdagingen in het kader van COVID-19 te bestrijden en staat achter de uitgegeven verklaring.

De COVID-19-pandemie is een ongeziene uitdaging voor de hele wereld en derhalve is de samenwerking tussen landen onderling meer dan ooit essentieel bij de uitwisseling van medische en andere logistieke middelen om een wereldwijde overwinning in de strijd tegen het coronavirus te verzekeren, meldt de NDP in een verklaring.  

De partij meldt verder dat deze pandemie een holistische aanpak behoeft ter voorkoming dat deze het leven, de veiligheid en de gezondheid van de mens schaadt, waarbij ook de economische en sociale ontwikkeling van de meeste landen nog meer onder druk wordt gezet. Globalisatie heeft van de wereld een dorp gemaakt waardoor tegenslagen die de ene natie treffen, gevolgen heeft voor anderen.  

Verder is de NDP zich ervan bewust dat dit virus geen grenzen kent en het ons noopt tot samenwerken om op deze onprecedente uitdaging te kunnen reageren. In navolging van de World Political Parties roept de NDP, landen op hun ervaringen en samenwerking op medisch gebied te delen, inclusief gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling van specifieke medicijnen en vaccins. 

Ook worden landen aangemoedigd om zich meer dan ooit in te zetten voor; de bestrijding van epidemieën, een geïntegreerde aanpak te hanteren om de economische- en sociale ontwikkeling te waarborgen alsmede de levensstandaard en sociale vooruitgang van de samenleving veilig te stellen.   

De NDP prijst de Volksrepubliek China voor zijn inzet, de hulp die het aan Suriname en andere landen heeft verleend, waaronder het ter beschikking stellen van epidemie gerelateerde informatie, het delen van ervaringen met betrekking tot de behandeling van patiënten, alsook het verstrekken van medische en andere benodigdheden aan de getroffen landen. 

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Bouterse benoemt tijdelijke hoofdstembureau Sipaliwini

Geplaatst

op

Stembureau Sipalaiwini

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft president Desi Bouterse bij resolutie tijdelijk een nieuwe hoofdstembureau voor Sipaliwini benoemd. Deze benoeming heeft te maken met de besmetting van de voorzitter en de leden van het hoofdstembureau in Sipaliwini. Zij zijn momenteel in overheidsquarantaine geplaatst.

Dit heeft gezorgd voor vertraging van de vaststelling van de verkiezingsuitslag voor dit jaar. Besloten is dat een hoofdstembureau tijdelijk wordt samengesteld die belast zal zijn met de vaststelling van de verkiezingsuitslag voor het district Sipaliwini. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen