zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
5
(1)

NDP: Regering moet ingeslagen weg wijzigen; manifestatie gepland

lees ook ...

Politie Saramacca voert snelheidscontroles op: Zes rijbewijz...

Onlangs heeft de politie van het district Saramacca aangekondigd dat de handhaving binnen het kader van ‘Operatie Zero Tolerance’ aanzienlijk is opgeschroefd. Deze operatie, gericht op het verbeteren ...

Er zal in verband met de herdenking van de Dag der Bevrijding en Vernieuwing door de Nationale Democratische Partij (NDP) op 25 februari een grote manifestatie worden gehouden. De bedoeling is om hiermee een signaal te geven aan de regering, dat zij de ingeslagen weg wijzigt, het desastreuze beleid ombuigt en de verarming binnen de samenleving stopt.

“De huidige situatie is niet te dragen, het volk crepeert. De dagelijkse erupties binnen de werkende klasse, waarbij werknemers opkomen voor hun rechten, geeft duidelijk aan dat de achteruitgang binnen de maatschappij voelbaar en zichtbaar is toegenomen,” stelt de partij. Volgens de NDP heeft de zo geprezen aanpassing van de belastbare som van de lonen niets, in de zin van koopkrachtversterking, kunnen betekenen voor de ambtenaren. Integendeel zijn de prijzen van basisgoederen in de maand januari weer aanzienlijk gestegen.

Evaluatie partij
Binnen de partij is er in het afgelopen jaar intensief gewerkt aan verbeter- en veranderprocessen binnen de organisatie. De evaluatie binnen de partij is achter de rug en het traject van verandering en verbetering is ingezet. Verschillende organen, instituten en commissies zijn bemenst en het voorbeeld om actief te functioneren is gegeven. In dit kader heeft de partij vorig jaar alle districten aangedaan, waarbij de structuren zijn aangehoord. Tijdens dat proces zijn meer dan 1.200 kaderleden getraind.

Hierna is, zoals de statuten van de partij voorschrijven, het Centraal Politieke Orgaan, in vergadering bij elkaar geweest. Tijdens deze besloten vergadering zijn er belangrijke besluiten genomen. Het hoofdbestuur is aangevuld en het bestuur van het Wetenschappelijk Bureau is gepresenteerd. Op deze vergadering is onder andere besloten dat de partij haar verantwoordelijke positie in de maatschappij kenbaar dient te maken.

De huidige regering heeft meer dan genoeg ruimte gehad om de beloften, die zij aan het volk hebben gedaan, in te lossen. Echter heeft de regering verzuimd dit te doen. In tegendeel neemt de verloedering en verarming in de samenleving steeds verder toe.

Hearings met wakamans
De partij heeft de trekkers van de lokale structuren in alle districten gehoord en gesproken. De districten Para en Sipaliwini komen nog aan de beurt. De eerder aangekondigde hearings zijn gestart en de gesprekken met diverse groeperingen, waaronder sociaal maatschappelijke vertegenwoordigingen, politieke partijen en vakbondsleiders zijn in volle gang. Er komen ook verzoeken binnen van groeperingen en organisaties die gehoord willen worden. Zo is er ook een verzoek vanuit de ‘wakamans’ gekomen.

De NDP houdt bij al haar activiteiten de MoHaNa-regels in acht en zal vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een duidelijk standpunt presenteren richting 25 februari. De NDP zal ferm uitkomen tegen het wanbeleid van de regering-Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP: Regering moet ingeslagen weg wijzigen; manifestatie gepland