zondag 22 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
3.7
(11)

NDP moet afstand nemen Staatsgevaarlijke uitspraak Voorzitter Bouterse

lees ook ...

Stroomtarieven moeten met 25 procent omhoog

De samenleving zal vanaf deze maand meer moeten betalen voor stroom. Dit is een van de afspraken die Suriname is overeengekomen op basis van het programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). ...

De vrij recente staatsgevaarlijke uitspraak van Bouterse ‘dat zulke dingen met wapens weggehaald moeten worden..daarvoor zijn de Bouterses, de Jules, de Abraham’s te oud’,  kunnen niet door de beugel en zou door de regering en het Openbaar Ministerie afgestraft moeten worden. Met zijn uitspraak suggereert hij dat jonge mensen de wapens op moeten pakken tegen deze regering.

Mr Gerold Sewcharan van de politieke partij PRO vindt dat de NDP afstand moet nemen van de uitspraken van  voorzitter Bouterse, anders is zij medeschuldig aan de opruiende uitspraak en zou de partij eigenlijk verboden moeten worden. De regering die onze veiligheid en rechtsbeleving moet garanderen en het Openbaar Ministerie, moeten NDP voorzitter Bouterse ter verantwoording roepen zegt Gerold Sewcharan tot abc nieuws.  “Stel dat jongens van zijn achterban de wapens oppakken omdat hun voorzitter dat heeft gezegd. Een voorzitter van een Politieke partij kan niet zulke uitspraken doen en ermee wegkomen.”

Het is publiek geheim dat er jongemannen rondlopen die alleen maar wachten op een sein van Bouterse en consorten om een guerillaoorlog te beginnen.  Bouterse sleurt onschuldige mensen  mee in een poging zijn hachje te redden. Hij wil niet achter slot en grendel!

Na een schriftelijk verzoek van President Santokhi om te onderzoeken of er sprake is van opruiing,  heeft de procureur – Generaal  intussen het Openbaar Ministerie gevraagd om een onderzoek in te stellen naar deze zaak.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

18 REACTIES

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP moet afstand nemen Staatsgevaarlijke uitspraak Voorzitter Bouterse