zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
3.7
(11)

NDP moet afstand nemen Staatsgevaarlijke uitspraak Voorzitter Bouterse

lees ook ...

Commissie geïnstalleerd voor evaluatie Ontslagwet 2018

De Ontslagwet van 2018 zal worden geëvalueerd door de commissie 'Evaluatie Ontslagwet 2018', die onlangs is geïnstalleerd voor een periode van 6 maanden. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgele...

De vrij recente staatsgevaarlijke uitspraak van Bouterse ‘dat zulke dingen met wapens weggehaald moeten worden..daarvoor zijn de Bouterses, de Jules, de Abraham’s te oud’,  kunnen niet door de beugel en zou door de regering en het Openbaar Ministerie afgestraft moeten worden. Met zijn uitspraak suggereert hij dat jonge mensen de wapens op moeten pakken tegen deze regering.

Mr Gerold Sewcharan van de politieke partij PRO vindt dat de NDP afstand moet nemen van de uitspraken van  voorzitter Bouterse, anders is zij medeschuldig aan de opruiende uitspraak en zou de partij eigenlijk verboden moeten worden. De regering die onze veiligheid en rechtsbeleving moet garanderen en het Openbaar Ministerie, moeten NDP voorzitter Bouterse ter verantwoording roepen zegt Gerold Sewcharan tot abc nieuws.  “Stel dat jongens van zijn achterban de wapens oppakken omdat hun voorzitter dat heeft gezegd. Een voorzitter van een Politieke partij kan niet zulke uitspraken doen en ermee wegkomen.”

Het is publiek geheim dat er jongemannen rondlopen die alleen maar wachten op een sein van Bouterse en consorten om een guerillaoorlog te beginnen.  Bouterse sleurt onschuldige mensen  mee in een poging zijn hachje te redden. Hij wil niet achter slot en grendel!

Na een schriftelijk verzoek van President Santokhi om te onderzoeken of er sprake is van opruiing,  heeft de procureur – Generaal  intussen het Openbaar Ministerie gevraagd om een onderzoek in te stellen naar deze zaak.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

18 REACTIES

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP moet afstand nemen Staatsgevaarlijke uitspraak Voorzitter Bouterse