maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(2)

NDP gaat niet in op uitnodiging Nederlandse Ambassade

lees ook ...

Geldautomaten ondergaan grote veranderingen

Het lijkt erop dat er enkele opwindende veranderingen op komst zijn voor de geldautomaten (ATM's). Het gebruik van SRD 500 en SRD 200 biljetten in de geldautomaten zal het gemak voor gebruikers vergro...

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft geweigerd in te gaan op een uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan om aanwezig te zijn bij de presentatie van de Nederlandse premier Mark Rutte over het slavernijverleden  via live streaming op 19 december jongstleden. NDP vindt de benadering te eenzijdig.

Parmessar richtte namens de partij een schrijven aan de diplomaat, waarin hij opmerkte  dat “om te komen tot reconciliatie en reparatie ten aanzien van in Suriname bedreven slavernij en contractarbeid, afspraken slechts in een bilateraal proces kunnen worden gemaakt met alle betrokken actoren. Helaas is tot dusver door de Nederlandse regering eenzijdig bepaald welke handelingen gepleegd kunnen worden en wanneer die zullen plaatsvinden.”

De partij heeft consultatie gemist in zowel Suriname als Nederland. Men verwachtte dat excuses op 19 december in plaats van 1 juli 2023 niet in goede aarde zou vallen bij de nazaten. Ook het feit dat het kabinet alleen het programma heeft vastgesteld is een hekelpunt.

“Wij zullen van onze zijde de in Suriname opgezette processen om te komen tot erkenning en reparatie ondersteunen en voortzetten. Voorts is het van belang dat wij in georganiseerd verband in een nationaal dialoog geraken met de nazaten van de tot slaafgemaakten, de Inheemsen en alle maatschappelijke groeperingen die in dit verband een bijdrage hebben geleverd en nog wensen te leveren, ten einde te komen tot een gepast herstelprogramma in materiële en immateriële zin”, aldus het schrijven aan de ambassadeur van Nederland in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP gaat niet in op uitnodiging Nederlandse Ambassade