zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

NDP-fractieleider dringt aan op actie in Tigri-kwestie

lees ook ...

SVJ bestuur afgetreden, interim team samengesteld

Nadat voorzitter Vishmohani Thomas, van de Surinaamse Vereniging van Journalisten,(SVJ) is afgetreden wegens prive redenen, heeft het verdere bestuur ook hun functie ter beschikking gesteld  Zo moet h...

In De Nationale Assemblee (DNA) heeft NDP-fractieleider Rabin Parmessar dinsdagavond verklaard dat hij heeft vernomen dat de regering van Guyana bezig is met het in kaart brengen van hun natuurlijke hulpbronnen, met inbegrip van die in het betwiste Tigri-gebied. Parmessar benadrukte dat dit absoluut ontoelaatbaar is, aangezien het Tigri-gebied deel uitmaakt van het Surinaamse grondgebied. Hij drong er daarom bij de Surinaamse regering op aan om dringend diepgaand op deze kwestie in te gaan.

“Het is van het grootste belang dat de regering deze uiterst delicate kwestie serieus neemt. Is deze informatie juist? En welke stappen heeft de regering genomen om hierop te reageren? Welke acties ondernemen wij? Ik protesteer met klem tegen passief toekijken,” zei Parmessar. Volgens de NDP’er heeft Guyana zich niet gehouden aan de overeenkomst om het betwiste gebied te demilitariseren. Er waren eerder in Caricom-verband afspraken gemaakt dat ten minste dit gebied gedemilitariseerd zou worden.

Dit is niet de eerste keer dat Parmessar aandacht vraagt voor de acties van de Guyanese regering met betrekking tot het betwiste gebied. Eind vorig jaar heeft hij ook geprotesteerd tegen het feit dat Guyana een kaart bij het Internationaal Gerechtshof heeft ingediend waarop het Tigri-gebied als integraal onderdeel van het Guyanese grondgebied werd gepresenteerd.

Parmessar waarschuwde de Surinaamse regering voor de manier waarop Guyana opereert en steun zoekt bij verschillende internationale organisaties, terwijl Suriname volledig inactief blijft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-fractieleider dringt aan op actie in Tigri-kwestie