Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NDP-fractieleden testen negatief op Covid-19

Geplaatst

op

Rabin Parmessar. Beeld Youtube

Uit voorzorg hebben enkele leden van de NDP-fractie zich laten testen op het Covid-19-virus. Dit zou volgens fractieleider Rabin Parmessar uit voorzorg zijn gedaan, omdat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en assembleelid Miquella Soemar-Huur besmet bleken te zijn met het coronavirus. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook om die van huisgenoten vonden de volksvertegenwoordigers het nodig om hun status te weten. Parmessar is enigszins opgelucht, omdat de fractiegenoten negatief zijn getest.

Amoksi en Soemar-Huur hebben donderdag deelgenomen aan de openbare vergadering van De Nationale Assemblee, waarin de onderwijsontwikkelingen werden besproken. De NDP-fractieleider betreurt de gang van zaken sindsdien, want na het abrupt beëindigen van de vergadering is er geen ruimte geweest om over de verdere aanpak te praten.

Wat de NDP-fractie jammer vindt is dat daarna er niet met de leden is gecommuniceerd die tijdens de vergadering aanwezig waren. Personen zijn in grote onzekerheid vertrokken en waren in twijfel over het eventueel besmetten van anderen. Er zou alleen gezegd zijn dat de mensen in quarantaine moeten. Daarnaast werd het parlementsgebouw ontsmet.

Parmessar werd die bewuste donderdag door assembleevoorzitter Marinus Bee, met behulp van de sterke arm, de vergaderzaal uitgezet.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Raoul
vrijdag 23 oktober 2020 13:54

Parmessar probeerd op een goedkope manier te scoren. Parmessar stelt zich aan. Parmessar kan niet meer stelen bij de EBS of een ander staatsbedrijf en nu is hij ineens een vlijtig politicus.
Rabin speel maar met jezelf.
Huichelachtige hork.

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen