dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

NDP-fractieleden eisen actie van nederland over grens- en financiële kwesties

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

Fractieleden van de Nationale Democratische Partij (NDP), waaronder Rabin Parmessar (fractieleider), Stephen Tsang en Ebu Jones, hebben tijdens een bespreking met Nederlandse Tweede Kamerleden de Nederlandse regering opgeroepen om zich te committeren aan onopgeloste kwesties die Suriname aangaan. Tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door de vaste commissie Buitenlandse Zaken, Internationale Betrekkingen en Internationale Samenwerking, werden verschillende onderwerpen aangekaart, waaronder grenskwesties met Guyana en Frans-Guyana, de confiscatie van 19,5 miljoen euro, en de vrijgave van documenten uit de periode 1980-1987.

De NDP-fractie benadrukte het belang van een eerlijke dialoog tussen Suriname en Nederland, waarbij beide partijen worden betrokken bij het zoeken naar oplossingen voor gedeelde geschiedkundige en actuele vraagstukken. Ze bekritiseerden de eenzijdige excuses die Nederland vorig jaar aanbood voor het leed dat Suriname heeft ondergaan tijdens de koloniale periode, zonder gedegen overleg met Suriname.

De fractieleden legden de nadruk op het belang van soevereiniteit en het vermijden van inmenging in interne aangelegenheden van Suriname. Ze eisten dat Nederland constructief samenwerkt en betrokkenheid toont bij het aanpakken van bilaterale kwesties, zoals de confiscatie van financiële middelen voorafgaand aan de verkiezingen, die de economie van Suriname heeft beïnvloed.

Daarnaast vroeg de NDP-fractie om inzicht in de lopende samenwerkingsprogramma’s tussen Nederland en Suriname, met speciale aandacht voor technologische innovaties, gezondheidszorg, educatie en culturele uitwisselingen. Ook brachten ze veiligheidsbedreigingen en milieu-uitdagingen onder de aandacht, waarbij ze hoopten te kunnen bijdragen aan wetgeving om de Surinaamse regering meer tools te bieden bij het aanpakken van deze vraagstukken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-fractieleden eisen actie van nederland over grens- en financiële kwesties