woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

NDP-fractie wordt beknot door leiding parlement

lees ook ...

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag geno...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waar...

De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) in De Nationale Assemblee (DNA), vindt dat zij in haar werk wordt beknot door de leiding van het hoogste orgaan van staat. Ze heeft daarom een persconferentie belegd om nader hierop in te gaan. Volgens NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft de regering na de beginnersfouten, fouten gemaakt die structurele vormen beginnen aan te nemen.

Hij benadrukte dat de leiding van het parlement haar beroofd van de nodige tijd, die ze moet krijgen om de noden van het volk bespreekbaar te maken tijdens openbare vergaderingen. Daarom zal de partij regelmatig samen met de BEP persconferenties organiseren, zodat de regering via de media toch geconfronteerd kan worden met vraagstukken uit de gemeenschap.

Volgens Melvin Bouva komt het parlement steeds weer onder druk te staan wanneer ze geconfronteerd worden met de werkwijze in DNA. Hij gaf aan dat dit het werk in het parlement heel moeilijk maakt.

“Niemand moet zeggen dat dit de wijze is waarop het altijd is geweest. Er is altijd gewicht in het politiek spel, maar wat wij nu zien, is ongekend. Er zijn zelfs enkele momenten dat afspraken niet worden nageleefd. De spreektijden zijn onvoorspelbaar,” zei hij.

Na bijna een jaar vergaderen heeft deze leiding van DNA nog geen vaste protocollen en spreektijden, die naar de nieuwe werkwijze leiden, kunnen vaststellen. Het is vooral voor de nieuwe leden frustrerend om naar het parlement te komen en niet weten wat te doen aan de tijd. Het is een systematische beknotting van het werk, terwijl de rol van het parlement is om controle uit te oefenen op het beleid van de regering en haar kritisch daarin te besturen, zei de volksvertegenwoordiger.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-fractie wordt beknot door leiding parlement