Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NDP-fractie vindt parlementsvoorzitter niet objectief

Geplaatst

op

De NDP-fractie heeft in een brief aan assembleevoorzitter Marinus Bee haar beklag gedaan over de gang van zaken tijdens openbare vergaderingen. Volgens fractieleider Rabin Parmessar wordt in strijd gehandeld met het Reglement van Orde, de gebruikelijke procedures en conventies van het parlement. 

In de brief worden verschillende voorbeelden aangehaald waar de leiding van het parlement niet correct zou hebben opgetreden. Volgens de fractie worden afspraken die in het fractieleidersoverleg zijn gemaakt, in het openbaar geschonden. Eerder is afgesproken dat bij de behandeling van wetten die voorafgegaan zijn door een openbare commissievergadering, er een spreektijdsbeperking is van vijf minuten per lid. Er is geen spreektijdsbeperking als er geen openbare commissievergadering is gehouden, tenzij in een huishoudelijke vergadering anders is afgesproken. 

Volgens de fractieleider zijn leden beknot bij de behandeling van de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand, omdat de spreektijd beperkt was. Bij de behandeling van de in staat van beschuldiging stellen van ex-minister Gillmore Hoefdraad, is volgens Parmessar geheel in strijd met het Reglement van Orde gehandeld. 

De NDP-fractie vindt dat de objectiviteit van de voorzitter ernstig in het geding is. Aangegeven wordt dat bepaald werd op 6 augustus dat er slechts twee minuten spreektijd was, maar de fractieleider van de coalitie, Asiskumar Gajadien, mocht vier minuten praten. “Voorts is herhaaldelijk gebleken dat u als voorzitter onwaardige en beledigende woorden na spreekbeurten van verschillende leden, voornamelijk van de NDP-fractie uit, steeds verwijzend naar de NDP en/of  diens regeerperiode. Dit terwijl van de voorzitter moet worden verwacht dat hij boven partijen dient te staan”, zeggen de brief schrijvers. Leden voelen zich om de werkwijze zeer beperkt om hun werkzaamheden als volksvertegenwoordiger te doen.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gilly
donderdag 13 augustus 2020 10:10

Eerlijk blijven. Recht voor 1 recht voor allen.

Jimmy
donderdag 13 augustus 2020 10:45

Spijkers zoeken op laag water. Jennifer, de vorige vz, moest ook wel’ns paal en perk stellen aan de spreektijd ter wille van de besluitvorming te versnellen.
Misschien moet zij terugkeren, de lafaard.

M. Ghiraw
donderdag 13 augustus 2020 14:06

Beste NDP leden, het is goed dat jullie boeven hard aangepakt worden. Dat hebben jullie nodig om op het rechte pad te komen. Hadden jullie verwacht een koninklijke behandeling te krijgen na het leegroven van het land. Jullie verdienen nog een pak slaag erbij.

Tamara
donderdag 13 augustus 2020 14:55

Wat een gezeur! Wat een niveau. Zitten zeuren om 2 min. spreektijd? Loop toch een end weg man. Zeurkous.
Jullie zullen eraan moeten wennen dat je niet meer ALTIJD gelijk krijgt. En niet meer ALTIJD je zin krijgt. De rollen zijn nu omgedraaid en je zal ermee moeten leren leven dus stoppen met dat kinderachtig gejammer.
Meneer Bee is een zeer gekwalificeerde, bekwame en bedachtzame voorzitter en hij levert een geweldige prestatie.

Bravo84
donderdag 13 augustus 2020 15:28

Meneer Rabin Parmessar, iedereen moet eerlijk en rechtvaardig zijn.

Ik vind u een LUL. U weet precies wat ik hiermee bedoel.

U zoekt nu uw rechten, er zijn personen die al 34 dat zoek.

Wat heeft u voor die mensen gedaan, niets! DUS LUL NIET!

De waarheid
donderdag 13 augustus 2020 15:35

Het is nog maar de vraag of het waar is wat er wordt beweerd.
Wij lezen het hier in de krant, maar geen van ons allen is er bij geweest.

Wim
donderdag 13 augustus 2020 15:55

Het is alom bekend dat NDP-ers niet tegen (terechte) kritiek kunnen en 10 jaar lang alles, maar dan ook alles op HUN corrupte manier hebben gedaan. En nu zitten janken over een paar minuten spreektijd. Toen Narcistic Desi als president verantwoording moest afleggen in de assemblee, liep meneer weg als er kritische vragen werden gesteld. De arrogantie ten top. Hij heeft 10 jaar lang het volk en z’n vertegenwoordiging in de assemblee de rug toegekeerd. Bij de besprekingen voor de overgangsfase na de recent gehouden verkiezingen met Santhoki, trekt meneer z’n militair uniform aan om te intimideren. Wat een waardeloze… Lees verder »

Barend
donderdag 13 augustus 2020 21:35

Mijnheer Parmesar,
Als NDPer heeft u feitelijk helemaal geen recht van spreken.
Doe net als Misiekaba en treedt uit die smerig partij NDP.

Een surinamer
zaterdag 15 augustus 2020 18:12

Wat heeft mevrouw tante Sidonia Simons al die jaren gedaan dan? Wat een hopeloze stelletje onprofessionele mensen zeg.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen