dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
5
(2)

NDP-fractie veroordeelt mishandeling assembleelid Jones en eist onderzoek

lees ook ...

Nederlandse sporters bereiden zich voor op olympische spelen...

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, en Nederlandse sporters zijn intensief bezig met hun voorbereidingen voor dit prestigieuze evenement. Het televisieprogramma "Mijn Olympische Droom" ...

De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) in De Nationale Assemblee (DNA) heeft met afschuw kennis genomen van de brute wijze waarop haar lid Ebu Jones is mishandeld door enkele wetsdienaren tijdens het uit de hand gelopen volksprotest van 17 februari 2023. Jones was uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger aanwezig en heeft de noden van de protesterenden aangehoord en geprobeerd de gemoederen die hoog opliepen te kalmeren.

Verder zal het de samenleving niet zijn ontgaan dat het lid een gewonde politieagent heeft bijgestaan. Uit diverse beelden is te zien dat het lid, die zich naar zijn voertuig wilde begeven, zwaar onder handen is genomen door de politie, zonder dat er aanleiding daar toe voor was. De fractie is van oordeel dat deze actie van de politie, om een volksvertegenwoordiger op zo een laffe wijze te mishandelen, een rechtstreekse aanval is op de rechtsstaat.

De fractie van de NDP veroordeelt met klem dit optreden van de politie, waarbij het lid Jones slagen heeft moeten incasseren, in kennelijk een zoveelste poging om het lid te intimideren en het zwijgen te doen opleggen voor zijn kritische optreden in De Nationale Assemblee. De fractie eist een grondig onderzoek naar het optreden van de politie; zowel in als buiten De Nationale Assemblee.

“Wij zijn van mening dat de vreedzame protesten uit de hand zijn gelopen door toedoen van het optreden van de politie,’ schrijft de NDP. De betogers hebben de poorten van DNA massaal bestormd, nadat er vanuit de politie op het terrein van DNA is geschoten.

Volgens de NDP was er totaal geen aanleiding voor het schieten en dat is de oorzaak van de escalatie van het volksprotest. “Wij eisen een grondig onderzoek naar de handelingen van de politie in deze en bij het optreden waar het lid Jones onterecht en hardhandig is aangepakt,” staat in een verklaring.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-fractie veroordeelt mishandeling assembleelid Jones en eist onderzoek