maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

NDP-fractie uit bezorgdheid over haastige uitvoering politiek vonnis Bouterse

lees ook ...

Overhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvang...

Acht niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Vertegenwoordigers uit Zimbabwe, Colombia, Zwitserland, Mal...

In reactie op de recente politieke ontwikkelingen en de schijnbare haast waarmee het politiek vonnis van D.D. Bouterse wordt doorgevoerd, heeft de NDP-fractie een verklaring afgelegd. De partij uit haar bezorgdheid over het feit dat het Openbaar Ministerie en de Rechterlijke Macht naar verluidt wetten en rechtsprincipes terzijde schuiven voor een snelle politieke veroordeling en uitvoering van het vonnis.

De NDP benadrukt de overhaaste uitvoering van het vonnis, zelfs voordat alle faciliteiten in orde zijn, en het snelle afwijzen van bezwaren van een onafhankelijk team van advocaten als bewijs van politieke partijdigheid in de vervolging. Dit roept herinneringen op aan eerdere processen, zoals die tegen het geachte lid Adhin en ex-minister Hoefdraad, waar politieke beïnvloeding duidelijk aanwezig was.

Conform de oproep van de voorzitter van de NDP op 16 december om de rust te bewaren, roept de partij haar leden op om kalm te blijven en zich te concentreren op de verkiezingen in 2025 of eerder om onrecht ongedaan te maken. De partij distantieert zich van mogelijke individuele acties en bekritiseert de regering voor het focussen op politiek in plaats van het aanpakken van urgente kwesties in de samenleving, waaronder volksgezondheid, veiligheid en onderwijs. De slogan “Strey de’f strey, wi no sa frede” wordt benadrukt als een oproep tot vastberadenheid ondanks de uitdagingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-fractie uit bezorgdheid over haastige uitvoering politiek vonnis Bouterse