maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

NDP-fractie protesteert tegen besluit deelname in ACS

lees ook ...

Simons: There isn’t a difficult dialing method

The National Democratic Party (NDP) opposes a convoluted electoral system reform. This was raised during a question from the crowd at the management meeting on Saturday night in Ocer. The NDP, accordi...

President Chan Santokhi heeft een spoedbrief gestuurd naar de leiding van De Nationale Assemblee om een vertegenwoordiger voor de Anti-Money Laudering Steering Council (ACS) National Risk Assesment aan te wijzen. De NDP-fractie heeft hiervoor een protest aangetekend.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar geeft aan dat het principieel onaanvaardbaar is dat de wetgevende macht deel zal nemen in een uitvoerend orgaan van de regering. Hij wordt ondersteund door zijn NDP collega, Melvin Bouva, die aangeeft dat de DNA nooit eerder geparticipeerd heeft in de uitvoerende commissies van de regering. De coalitie fractieleider Asis Gajadien is aangewezen als vertegenwoordiger in de ACS.

De NDP en de BEP zullen formeel ook protesteren tegen dit besluit dat door de meerderheid is doorgedrukt. Fractieleider Parmessar is wel van mening dat de Nationale Risk Assessment heel belangrijk is, echter betekent dat niet dat de Assemblee in de commissie moet gaan zitten tegen alle regels in en in strijd met de grondwet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP-fractie protesteert tegen besluit deelname in ACS