dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

NDP fractie accepteert Rutte niet in DNA

lees ook ...

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers B...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader ...

 NDP assembleeleden  hebben de toespraak van Mark Rutte in De Nationale Assemblee geboycot. Zij kozen ervoor om tijdens de toespraak van de premier, zich bezig te houden met een kranslegging bij het Monument van de gevallenen aan de Waterkant. De frctie is niet te spreken over het feit dat Rutte zich negatief uitlaat over ex-president Desi Bouterse en vice-president Ronnie Brunswijk.

Zijn handeling om kransen te leggen bij Bastion Veere in Fort Zeelandia is voor hen onacceptabel. We hebben geen belangstelling om te luisteren naar iemand die ons land schoffeert. Het zou goed zijn als Rutte een krans had gelegd bij Kwaku of bij het monument van onze gevallen helden aan de Heiligeweg. Ik zit me af te vragen wat de bedoeling daarvan is”, zegt Jones. “Als Rutte zo graag wil meeleven laat hij dan ook de documenten, die voor zestig jaar zijn weggestopt ook beschikbaar stellen voor de Surinaamse gemeenschap, zodat wij ook kunnen weten wat de waarheid is. Als je dat niet doet dan vind ik je hypocriet”.

Eerder heeft de fractie schriftelijk voorgesteld dat de premier openbare verontschuldiging  aanbiedt aan de Surinaamse natie namens Nederland voor het slavernij verleden. Ook staat vermeldt dat zijn weerspannigheid  de geaardheid van de meedogenloze kolonisator weerspiegelt.

Jennifer Vreedzaam vindt dat de huidige regering Suriname verkoopt. “Laten we opstaan en voor de soevereiniteit van Suriname opkomen”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP fractie accepteert Rutte niet in DNA