zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
4.7
(3)

NDP: Financieel incasseringsvermogen samenleving kapotgeslagen

lees ook ...

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun pos...

Hoewel de instructies naar de partijstructuren toe nog moeten volgen, staat nu al vast dat de Nationale Democratische Partij (NDP) politieke ondersteuning geeft aan de protestacties. Door de vakbonden die vorige week hebben geprotesteerd is er een ultimatum gesteld aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit ultimatum verloopt woensdag 23 november. Of de partij maandag de straat opgaat, is vooralsnog niet duidelijk.

Vanaf het aantreden van de regering-Santokhi heeft de paarse partij herhaaldelijk aangegeven, dat zij de ruimte moet krijgen om haar werk te doen. De partijleiding besloot toen om de regering kritisch te volgen. De NDP constateert dat het sociaal-maatschappelijk en financieel incasseringsvermogen van de samenleving op dit moment totaal is kapotgeslagen.

De NDP kan niet langer voorbij gaan aan de signalen van ontevredenheid binnen de gemeenschap en stelt zich solidair op met de strijd van het volk. Daarom roept de NDP al haar leden, structuren en sympathisanten op om de straatacties fysiek te ondersteunen. De partij zal nadere instructies geven.

De vakbondsleiders onder leiding van Ronald Hooghart en Michael Sallons hebben vrijdag ook politieke leiders opgeroepen om de strijd te ondersteunen. Er wordt maandag bij het Vlaggenplein opnieuw geprotesteerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP: Financieel incasseringsvermogen samenleving kapotgeslagen