dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
3.7
(3)

NDP: Etnische uitspatting is ongeoorloofd

lees ook ...

Vp Brunswijk bekritiseert cambiohouders voor handelspraktijk...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk uit kritiek op de handelspraktijken van cambiohouders, waarbij hij suggereert dat zij een rol spelen in de koersontwikkeling van de valuta. Hij merkt op dat het wei...

De NDP, als de grootste, benadrukt het belang van eenheid binnen de samenleving en wil blijven dienen als voorbeeld op dit gebied. Het streven naar de overtuiging dat alle Surinamers één gemeenschap vormen en gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor elkaars acceptatie en de samenwerking aan onze ontwikkeling, is van essentieel belang en mag niet worden verlaten.

Sinds haar oprichting en met name vanaf 25 februari 1980 heeft de NDP hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn in de partij, de overheid en de regering. De partij heeft zich ingezet om de spanningen tussen bevolkingsgroepen, die rond de onafhankelijkheid in 1975 bestonden, te verminderen. Ondanks dat de oude politiek vaak langs etnische lijnen is verdeeld, hebben alle regeringen tussen 1980 en 2020 succesvol voorkomen dat deze spanningen terugkeerden.

Helaas constateert de NDP dat het evenwicht dat tijdens de Revo (Revolutie) was bereikt, sterk is afgenomen sinds het aantreden van de regering Santokhi en Brunswijk in 2020. Dit is merkbaar in de vertegenwoordiging op de hoogste niveaus van de staat. Oproepen om etnisch te stemmen dragen niet bij aan de eenheid, en er is nog veel werk te verrichten op dit gebied.

Op sociale media wordt door de achterban van verschillende partijen vaak denigrerend gesproken over mede-Surinamers op basis van huidskleur, religie, etnische afkomst en politieke voorkeur. De NDP benadrukt dat de bestaande armoede al genoeg spanning veroorzaakt en dat etnische verdeeldheid dit probleem alleen maar verergert.

De NDP wijst op het belang van wederzijds respect als cruciale voorwaarde om de rust in de samenleving te bewaren. Ze veroordeelt polariserende uitspraken en handelingen en roept iedereen, inclusief voormalige NDP-leden in hoge functies, op om dit gedrag te vermijden en afstand te nemen van verdeeldheid zaaiende opmerkingen. De partij benadrukt het behoud van eenheid in diversiteit als een gezamenlijke waarde die gekoesterd moet worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Ingezonden, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenNDP: Etnische uitspatting is ongeoorloofd