maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
5
(1)

NDP- en BEP-fractie willen spoed vergadering over actuele vraagstukken

lees ook ...

Workshop exportmarkten Trinidad en Tobago

Het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) heeft in samenwerking met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) op 23 september 2022 een workshop verzorgd voor agro-producenten...

De fracties van de NDP en BEP in de De Nationale Assemblee (DNA) hebben dinsdag een brief gericht aan voorzitter Marinus Bee, waarin zij vragen dat er een spoed openbare vergadering wordt uitgeschreven met als onderwerp ‘Bespreking actuele vraagstukken.’ Als reden is opgegeven de immense problemen in het land, die zich maar steeds opstapelen. De vergadering zou op kort termijn uitgeschreven moeten worden, stellen de fracties.

“Na ruim drie weken reces is gebleken dat het parlement behoefte had, brandende c.q. actuele vraagstukken te bespreken met de regering. Deze vergadering was in eerste instantie uitgeschreven voor 23 september 2021, maar was op verzoek van de regering uitgesteld,” staat in de brief.

Op 28 september was er ook een vergadering uitgeschreven, die niet is doorgegaan vanwege een positief Covid-19-geval. “De regering is ingevolge de Grondwet van Suriname, verplicht in De Nationale Assemblee verantwoording af te leggen en belangrijke informatie ook aldaar met de volksvertegenwoordigers te delen,” schrijven de fracties aan de parlementsvoorzitter.

“Tevens is het de verantwoordelijkheid van elke parlementariër evenals u als voorzitter, om het gezag dat het hoogste orgaan van de staat heeft, te allen tijde intact te houden. Vertrouwende op uw welwillende medewerking, zien wij de convocatie conform het verzoek van de NDP en BEP fractie, spoedig tegemoet”, aldus de NDP en de BEP.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP- en BEP-fractie willen spoed vergadering over actuele vraagstukken