zondag 19 september 2021
30.5 C
Paramaribo
20.1 C
Amsterdam
5
(1)

NDP en BEP fractie protesteren tegen niet opvolgen van ordereglement

lees ook ...

Onverantwoordelijk gedrag op Brokopondo ten aanzien van Covi...

Districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo vindt het gedrag van zijn gemeenschap onverantwoord. Testen tussen 27 augustus en 9 september hebben aangetoond dat 41 van de 83 burgers in d...

In het  ordereglement van De Nationale Assemblee zijn handelingen vastgelegd ten aanzien van vergaderingen.  Volksvertegenwoordigers dienen Convocaties minstens vierentwintig uur voor aanvang van de vergadering te ontvangen. Hetzelfde geldt voor de stukken, die bij de vergadering horen. Bij de laatste vergadering zijn deze richtlijnen volgens de NDP en BEP fractie niet opgevolgd. De vergadering is niet volgens het ordereglement geschied.  

De fractieleiders Ronny Asabina(BEP) en Rabin Parmessar (NDP) vonden dat de convocatie verkeerd was uitgeschreven. Bee heeft bij de verdaging van de vergadering niet meegedeeld dat deze op donderdag voortgezet zou worden. Asis Gajadien, de coalitiefractieleider merkte op dat beide leden die protesteren lid zijn van de commissie van rapporteurs. In de commissie werd afgesproken dat er dinsdag en donderdag vergaderd zou worden.

De reactie van de NDP en BEP fractieleiders was dat de commissie niet de orde kan bepalen. Dit was een taak van de leiding van De Nationale Assemblee. Aangespoord door Mahinder Jogie(VHP) liet Bee de keus over aan de volksvertegenwoordigers om te kiezen als de vergadering door mocht gaan. Hij bracht de zaak in stemming en kreeg toestemming met 29 stemmen voor van de 42 aanwezigen en zo kon de vergadering doorgaan.

De NDP in de persoon van Melvin Bouva vond  dat de stemming een verkeerde convocatie niet ongedaan kon maken. Hij merkte op dat de voorzitter een spoedconvocatie kon uitschrijven. De discussie ging even door, maar uiteindelijk mocht de vergadering doorgaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNDP en BEP fractie protesteren tegen niet opvolgen van ordereglement